A Milli Futbol Takımı, dün akşam Hollanda ile karşı karşıya geldiği çeyrek final müsabakasında Avrupa Futbol Şampiyonası’na 2-1’lik mağlubiyetle veda etti. Turnuvada ülkemizi temsil eden futbolcularımız Avrupa arenasında boy gösterdi. Futbolcularımızın bir kısmı halihazırda Avrupa kulüplerinde forma giyerken bazıları Avrupalı futbolseverlerle ilk kez karşı karşıya geldi. Avrupa Şampiyonası, birçok kulüp takımının ‘oyuncu gözlemlediği’ platformlardan biridir. Millilerimizin hepsi birbirinden değerli olsa da, işte piyasa değeri en yüksek olan Türk futbolcular…

Transfermarkt verilerine göre en değerli 7 Türk futbolcu

1 – Hakan Çalhanoğlu

Kaptan Çalhanoğlu İtalya’nın Inter takımında forma giyiyor. Oldukça başarılı bir sezon geçiren Çalhanoğlu’nun transfermarkt piyasa değeri 45 milyon Euro.

2- Arda Güler

Real Madrid’e transfer oluşuyla çok konuşulan, genç yetenek Arda Güler, henüz 19 yaşında tüm ülkeyi etrafında toplamış durumda. Güler’in transfermarkt üzerindeki piyasa değeri 30 milyon Euro.

3 – Kenan Yıldız

İtalya’nın Juventus takımında forma giyen Kenan Yıldız da genç yaşı ve vaat ettiği potansiyeli ile sıkça gündeme geliyor. Yıldız’ın Juventus taraftarınca çok sevildiği biliniyor. Yıldız’ın transfermarkt değeri ise 30 milyon Euro.

4 – Orkun Kökçü

Hollanda’da adından sıkça söz ettiren milli futbolcumuz Orkun Kökçü, genç yaşı ve vaat ettiği potansiyelle dikkat çekiyor. Feyenoord’da forma giyen Kökçü’nün trasfermarkt üzerindeki değeri 27 milyon Euro.

5 – Ferdi Kadıoğlu

Fenerbahçe forması giyen Ferdi Kadıoğlu, sergilediği yüksek maç performansı nedeniyle uzun zamandır Avrupa futbolunun gündeminde. Kadıoğlu’nun transfermarkt piyasa değeri 21 milyon Euro.

6 – Barış Alper Yılmaz

Galatasaray forması ile başarılı bir sezon geçiren, kulübünün şampiyonluğunda da etkili olan Barış Alper Yılmaz’ın ‘transfermarkt’ değeri 17 milyon Euro olarak görüntüleniyor.

7- Merih Demiral

Son dönemde kariyerine Suudi Arabistan takımlarından Al-Ahli’de devam eden Merih Demiral, Avusturya maçında yaptığı ‘bozkurt’ hareketi ile gündeme gelmişti. Milli futbolcumuz Demiral Juventus ve Sassuolo’da da oynamıştı. Demiral’ın transfermarkt değeri ise 16 milyon Euro.

Transfermarkt verilerindeki piyasa değerlerine göre Demiral’ı sırasıyla; Kerem Aktürkoğlu, İsmail Yüksek ve Semih Kılıçsoy takip ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi