Ege Ordu Komutanlığı’na bağlı Özdere Havacılık kampında yaşananlar kamuoyunda tepki ile karşılandı. Sayıları 40’ı bulan şehit yakını ve gazi kampın önünde toplandı. Protez bacaklarını çıkaran gaziler gördükleri muameleye isyan ederek protesto eylemi gerçekleştirdi.

Rütbe ayrımı yapılıyor

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Erdem Çerçioğlu yaşadıkları sorunu halktv.com.tr’ye anlattı. İsmail Saymaz’ın haberinde yasağın iki haftadır uygulandığını söyleyen Çerçioğlu, vatan için canını ortaya koyan şehitlerin yakınları ve gazilerin gördüğü muameleye isyan etti. Kararı uygulayan askeri personele “Devlet Övünç Madalyasının üstündeki rütbeyi onlar bilirler mi?” diye soran Çerçioğlu “Bu ülkeyi hiçbir beklentisi olmadan seven Er’lerin göreceği muamele bu mu” dedi.
Yaşanan skandalın sadece erler için yapıldığını söyleyen Çerçioğlu, subay ve astsubayların herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti.

Er Gaziler için kimse hak aramıyor!

Konu hakkında Ege Ordu Komutanı ve İzmir Valisi’ne kadar çıktıklarını aktaran Çerçioğlu, dikkat çekici bir olaydan bahsetti. “Ege Ordu Komutanı İzmir Valisi hepsine çıktık. Bize sadece Düzeltmeye çalışacağız dediler hiçbir şey yapmadılar. Er Gaziler için kimse hak aramıyor. Bana eski Ege Ordu Komuta dedi ki, “’Sana tanınmış kişi kartı verelim, istediğin yere gir’ dedi. Ben de ona “Şehit anasının giremediği yerde benim ne işim var” dedim.” Şimdiye kadar Er ve Erbaşlar herhangi bir sorun yaşamıyordu ama bugün burada Subaylar, Astsubaylar bize Ölüm emri verenler içeri girebiliyor biz bir bardak çay içmeye giremiyoruz. Utanın!”

Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği'nden konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde: 

"Yazık günah yıllardır dediğimiz konu tam da bu işte. 
Er Şehit yakınları ve Er Gaziler ötekileştiriliyor?
İzmir’de bulunan Askeri Kamp ve Sosyal tesislerinde bırak konaklama yapmayı günü birlik tesislerden faydalanmak isteyen Er Şehit Yakınları ve Er Gazilerin tesise alınmadığı için mağdur olan Şehit yakınları ve Gazilerin tesisin kapısında oturup sıkıntılarını dile getirmişlerdir.
Devletin tüm sosyal tesisleri ve misafirhaneleri tüm Şehit Yakınları ve Gazilerin hizmetine açıkken Neden Sadece Askeri Ordu evleri ve askeri sosyal tesisler Er şehit yakınları ve Gazilere kapılar kapalı.
Er Şehit Anne ve Babalarımızın çocukları da askeri kamptan faydalanan Komutanları gibi aynı üniforma altında aynı vatana ve aynı millete hizmet ederken ŞEHİT oldular.
Er Gaziler de terör aynı terör kurşun aynı kurşun bunlarla mücadele ederken Komutanları gibi aynı bedeli ödeyip aynı uzuvları kaybedip Malul Gazi oldular.
Aynı şartlar altında Cennet Mekan Vatan Topraklarının bölünmez bütünlüğü için mücadele eden  Er’den General’e kadar herkes Asker’ken NEDEN Er Şehit Aileleri ve Er Gaziler Askeri sosyal tesislere bir bardak çay içmek için dahi olsa alınmıyorlar?
Söylenen: "sizin için ne yapılsa azdır"
Yapılan:
Askeri sosyal tesislerin kapısından içeri almayarak geri gönderdiğiniz Er Şehit Aileleri Ve Er Gaziler’den UTANIYORMUSUNUZ
Askeri sosyal tesislerin önünde sizinle beraber aynı şartlar da görev yaparken yaralanan Er Gazilerin Protezlerini görmekten UTANIYORMUSUNUZ.
Vatan Bayrak ve mukaddesat değerler uğruna canlarına Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğüne kurban eden Er Şehitlerimizin bizlere emanet Er Şehit Çocuğunu Askeri sosyal tesislere almamaktan hiç mi vicdanınız sızlamadı.
Vatanı için canını seve seve vermiş uzuvlarını kaybetmiş biz Er Gazileri görmekten UTANIYORMUSUNUZ.
Tek Gayeleri şehidinin aziz hatıralarını yaşatmak olan Gözü yaşlı Er Şehit annesini, babasını ve  eşini görmekten UTANIYORMUSUNUZ.
Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak esnasın da Emir verirken "Biz" dediğiniz Er Asker’den konu Askeri tesislerden faydalandırılma olunca "Siz" demekten UTANIYORMUSUNUZ.
Askeri sosyal tesislerin kullanımı rütbeye binayen ise Şehit ve Gazi nin üzerinde rütbe nedir, hangisidir?
Buradan Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan’a sesleniyoruz Vatanı için canını veren Şehit ve Gazi bir milletin ortak değeridir.
Sayın Cumhurbaşkanım Allah katında bu iki makam da ulvi makamlardan biriyse neden biz Er Şehit yakınları ve Er Gazilere Kul nazarında kanun yapıcıları tarafından eşitsizlik yapılıyor?

 Şehit Aileleri Ve Gaziler Derneği (ŞAGAD)"

Kaynak: HALK TV