Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

Erdoğan, Kazakistan'dan dönüş yolunda uçakta soruları yanıtladı.

Esad ile görüşecek mi?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkisini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gazze'deki yıkıma son verilmeli. İsrail üzerindeki uluslararası baskı artırılmalı" dedi.

Erdoğan, "Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşecek misiniz?" sorusuna da "Sayın Putin ile Beşar Esed'e bir davetimiz olabilir. Putin Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirebilirse, bu yeni bir sürecin başlangıcı olabilir" cevabını verdi.

Kayseri'deki olaylar

Kayseri'deki istismar gerilimini de değerlendiren Cumhurbaşkanı, "Alçakça hadise üzerinden kaos planlarına müsaade etmeyiz. Bu ülkede kimse kendini devletin yerine koyamaz" ifadesini kullandı.

Merih Demiral açıklaması

A Milli Takım futbolcusu Merih Demiral’ın çeyrek final maçında yaptığı bozkurt işaretine ve UEFA'nın soruşturmasına da yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu:

"Kimse Almanların formalarında kartal var diyor mu? Kimse kalkıp da Fransızların formasında horoz var, niye horozlanıyorsun diyor mu? Orada Merih heyecanını bu görüntüyle verdi. Bunun üzerine de malum Dışişleri Bakanlığımız bunların yetkililerini çağırdılar, gerekli adımlar da buna göre atılıyor. İnşallah bütün mesele cumartesi günü. Biz, sahadan galibiyetle ayrılarak bir üst tura çıkalım. Fevkalade bir durum olmazsa, maça gitme kararımızı verdik."

Kaynak: Haber merkezi