Tuzun nazardan koruyucu olduğuna dair inanış kadim çağlardan günümüze uzanan ve pek çok kültürde kendisini gösteren çok önemli bir ritüeldir. Tuz kristalleri parçalandıkça çoğalır. Tuz yakıldığında patlar ve çoğalır. Yıldızınızın düşük olduğu zamanlarda metalin içine konularak tuz yakıldığında şans getirmekte ve sizin hatta hanenizin üzerinizdeki kötü enerjiyi de atmaktadır.

Negatif enerjiyi uzaklaştırmak için ne yapılır?

Tuz, negatif enerjiyi emen ve yok eden bir özelliğe sahiptir. Bu nedenle, tuz, nazardan korunmak için çeşitli şekillerde kullanılmaktadır.

Evde tuz yakmak, nazardan korunmak için kullanılan en yaygın yöntemlerden biridir. Tuz yakıldığında, negatif enerjinin tuz tarafından emildiği ve yok edildiğine inanılır. Bu nedenle, evde tuz yakmak, nazardan korunmanın etkili bir yolu olarak kabul edilmektedir.

Evde tuz nasıl yakılır?

Evde tuz yakmak için öncelikle bir tavaya veya tencerenin içine kaya tuzu ya da sofra tuzu koyulur.  Ağzının kapatılmaması önemlidir. Tuzun yanması ile birlikte, negatif enerjinin tuz tarafından emildiğine inanılır. Tuzun yanına çok yaklaşmayın ısındıkça tuzlar patlar. En sonunda yakılan tuzu suyun içine atarak ritüeli tamamlayabilirsiniz.

Editör: Esra Seyirden