Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun transferi hakkında KAP'a bildirimde bulundu. Sarı lacivertli kulüp, Kadıoğlu'nun, İngiltere'nin The Brighton and Hove Albion FC kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlandığını bildirdi.

Rekor bedelle transfer oldu

Fenerbahçe, yaptığı açıklama ile bu transferden 30 milyon euro bonservis ve 5 milyon euro bonus ile birlikte sonraki satıştan yüzde 10 pay kazanacak.

İşte Sarı-Lacivertli kulübün açıklaması:

"Profesyonel Futbolcumuz Ferdi Erenay Kadıoğlu'nun İngiliz Kulübü The Brighton and Hove Albion FC'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 30.000.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri The Brighton and Hove Albion FC tarafından ödenecektir.

Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına bağlı olarak The Brighton and Hove Albion FC tarafından, Kulübümüze azami 5.000.000 Avro bonus bedeli ödenecektir. 

Ayrıca, Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; The Brighton and Hove Albion FC'nin elde edeceği transfer bedelinin %10'u sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödenecektir."

Kaynak: Haber Merkezi