Yiğit SÜTCÜ- 1993 yılında İzmir’de doğan başarılı sporcu, ilkokul öğretmeninin teşviki ile başladığı jimnastikte ülkenin bu dalda en başarılı sporcusu olmayı başardı. 2010 yılında henüz 17 yaşındayken ilk olimpiyat madalyasını alan Arıcan, son olimpiyatta da madalya alma başarısını göstermişti. Arıcan, tüm bunlara ek olarak 2008 yılında paralel aleti, 2013'te atlama masasında ve 2014 yılında Çin’de düzenlenen 45. Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda gerçekleştirdiği 3 hareketi kendi adına tescilletmiştir. Dünya jimnastik literatüründe kendi adına tescilli 3 hareketi olan ilk sporcu olma başarısını göstermişti. 

Göztepe’nin dünyaya açılan yüzü 

2019 yılında Göztepe’ye transfer olan genç jimnastikçi, başarılarını İzmir temsilcisinde de sürdürmeye devam etti. 2020 Tokyo Yaz Olimpiyatları’nda paralel bar dalında bronz madalya almayı başaran Arıcan, ülkemizin bu alanda madalya alan ilk sporcusu oldu. Olimpiyatlarda kürsüye çıkma başarısı gösteren Arıcan, Göztepe’nin dünyada en çok tanınan ismi olmayı başardı. 

Hedef 2024 Paris Olimpiyatları

Bir hafta sonra başlayacak 2024 Paris Olimpiyatları için hazırlıklarını tamamlayan Türk sporcular hazırlıklarını tamamlayıp Fransa’ya gitti. Jimnastik takımının kaptanlığını da yapan Ferhat Arıcan, olimpiyatları değerlendirdi.Arıcan, "Bu takımın kaptanı olduğum için çok mutluyum. Takım olarak büyük hedeflerimiz var. Olimpiyatlarda işimizi en iyi şekilde yaptıktan sonra finale kalmak ve cimnastik ülkesi olma yolunda ilk adımı atmak istiyoruz. Paris'te bayrağımızı dalgalandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Tokyo'da tarihi bir madalya kazandım, takımla birlikte bu madalyanın üzerine koymayı hedefliyoruz. Bizden sonraki sporcuların daha başarılı olmalarını umut ediyor ve bu başarıyı sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yeni sporcular yetiştirmek istiyorum

Göztepe Spor Kulübünde yaklaşık 7 yıldır cimnastik şube başkanlığı yaptığı hatırlatan veren Arıcan, "Olimpiyat madalyaları alındığında o spora olan ilgi artıyor. Kazandığım bronz madalya benim için altın değerindeydi. Yolda beni gören çocukların 'Ferhat ağabey seni izledikten sonra cimnastiğe başladım' demeleri benim için çok kıymetli. Cimnastik branşını bu aşamaya hep beraber taşıdık. Çocukların spora başlaması, sporu hayatlarının bir parçası haline getirmesi aldığımız madalyalardan çok daha değerli. Tüm tecrübelerimi çocuklara, gençlere aktarmak ve olimpiyat oyunlarına yeni sporcular yetiştirmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ