Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda yarı finale kalan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı İtalya ile karşı karşıya geldi. Paris'te bulunan South Paris Arena'da düzenlenen karşılaşmada maç saati yaklaştıkça İzmirliler, Göztepe Paten Pisti, Bostanlı Yasemin Kafe önü ve Alsancak Gündoğdu Meydanı’na kurulan dev ekranların önünde yerini aldı. Her yaştan İzmirli milli takımın İtalya karşısındaki mücadelesini heyecanla takip ederken, tezahüratlarla milli takıma destek verdi.

Maçı izlemeye gelen Sinem Aktaş, “Çok heyecanlıyım, evde ailemle maçları takip ediyorduk.  Bu sefer dev ekranlardan izlemek daha güzel bir deneyim oldu. Burada harika bir atmosfer var. Paris'e gidemesek de Filenin Sultanları'na İzmir'den destek vermek mutluluk verici” dedi.
 
Büyük bir heyecanla maçı izleyen Gülşah Özdere ise, “Günlerdir yarı finali bekliyorduk. Dev ekranların kurulması çok güzel. Hep birlikte tek yürek bu heyecana ortak oluyoruz. Bu tür hizmetlerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İtalya karşısında 3-0 mağlup olan Filenin Sultanları, Brezilya ile bronz madalya için üçüncülük maçına çıkacak. Takımın yenilgisine üzülen taraftar Irmak Çapın, “Sonuca üzüldüm ama yine de gururluyuz, hepsini çok seviyoruz. İyi ki varlar. Maçı dev ekranlardan izlemek çok keyifliydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda maçı izleyen Buse Pekyamaner, büyük bir coşku yaşadıklarını belirterek, “Dev ekranlar sayesinde milli maç heyecanını alanı dolduran İzmirlilerle birlik ve beraberlik içinde yaşadık. Böyle izleyince daha keyifli oluyor.  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu tarz etkinlikler yapması çok güzel. Maçı kaybettik ama canları sağ olsun, onlarla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Bülten