Fethiye çevresindeki göz alıcı noktalardan biri de Kelebekler Vadisi'dir. Dünya mirası olarak korunması önerilen Babadağ'ın eteklerinde yer alan bu vadi, 1995 yılında 1. derecede doğal sit alanı ilan edilmiştir. Kayalık ve çamlık bir yapısı olan vadide, kelebekler gökyüzünü kaplayacak kadar fazla bulunurlar. Bu muhteşem manzarayı görmek için biraz zahmetli bir tırmanış gerekebilir.

Kelebekler Vadisi, dünya üzerinde nadir bulunan kaplan kelebekleriyle ünlüdür. Vadi çevresinde çadırlarda veya bungalovlarda konaklamak mümkündür. Özellikle doğa yürüyüşlerine ilgi duyanlar için vadi, harika bir deneyim sunmaktadır. Kelebekler Vadisi'nde keşfedilecek iki ana patika bulunmaktadır: biri şelalelere yönlendirirken, diğeri Faralya köyüne çıkar. Faralya köyü, dik bir yamaç üzerine kurulduğu için bazı noktalarda ip yardımı gerekebilir. Ancak köydeki manzara, görülmeye değer bir güzellik sunar.

Bölgede çeşitli kamp alanları ve sahil işletmeleri mevcuttur. Doğal güzelliklerin içinde bir yürüyüşün ardından çadırınızı kurup, berrak ve mavi suyun tadını çıkartabilirsiniz.

Kelebekler vadisi nerede?

Kelebekler Vadisi, Türkiye'nin güneybatısında, Muğla iline bağlı Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesinde yer almaktadır. Vadide bulunan Babadağ'ın eteklerinde konumlanmıştır. Fethiye'nin turistik bölgelerinden biridir ve özellikle doğal güzellikleri ve kelebekleriyle tanınmaktadır.

Kelebekler Vadisi’ne nasıl gidilir?

Kelebekler Vadisi'ne, Fethiye üzerinden Ölüdeniz'e gelerek ulaşılır. Bu noktada, gidiş-dönüş hizmeti veren tekneler bulunmaktadır. Tekne yolculuğu yaklaşık 30 dakika sürer. Bu yolculuk Kelebekler Vadisi’nin sahilinde son bulacaktır. Fethiye’ye ulaşım için şehir otogarlarından Muğla otobüsleri tercih edilmelidir, otobüslerin büyük bir çoğunluğu Fethiye ilçesinden geçmektedir. Fethiye’ye geldiğinizde ise şehir içi ulaşım ile Ölüdeniz’e gitmelisiniz.

Kelebekler Vadisi giriş ücreti 2024

Tam: 40 TL 

Öğrenci(18-25 yaş): 15 TL

Ücretsiz giriş listesi

-0 – 18 Yaş Arası

-Şehit Yakınları

-Gazi Kartı sahipleri

-65 Yaş üzeri olanlar ve engelliler

-TSK Personeli ve aileleri

Kelebekler Vadisi Ziyaret Saatleri

Hafta içi

Açılış Saati: 09.00

Kapanış Saati: 17.00

Hafta sonu

Açılış Saati: 10.00

Kapanış Saati: 18.00

Vadi, Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır.

Kaynak: Haber Merkezi