Batuhan KAYA- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İZSU) Foça Yeniköy’de, müteahhitle anlaşarak başlattığı altyapı çalışması, Yeniköy sakinleri tarafından çevreye sürekli zarar verildiği gerekçesiyle tepki çekti. İddialara göre müteahhit firma altyapı çalışması sırasında 2 adet yol güvenlik aynasına, yol üstündeki tarla sınırlarını ayıran tel örgü ve direklere, Telekom kutusuna ve duvar korkuluğuna zarar verdi.

Arızalı makine 2 aydır şerit işgal ediyor!

İddialara göre müteahhit firmanın çalışmalarda kullanmak üzere bölgeye getirdiği iş makinası arıza yaptı. Firma, arıza yapan iş makinasını tamir etmek ya da bölgeden çekmek yerine, yolun bir şeridini işgal edecek şekilde park etti. İş makinasının 2 aydır bölgede, bir şeridi işgal ederek her an kazaya sebebiyet verebilecek şekilde bırakıldığı ve ilgili makinanın yetkililere bildirilmesine rağmen yoldan kaldırılmadığı öğrenildi.

Zeytin de payına düşeni aldı

İlgili firmanın yaptığı çalışma sonucu, çalışma yapılan alanın bitişiğinde kalan zeytin ağaçlarının çalışma sonucu kalkan tozdan etkilendiği öğrenildi. Bu durumun, mahsulün verimini de olumsuz etkilediği ifade edildi.

Teknik şartnameye uyuluyor mu?

Müteahhit firmanın bölgede yapılan kazıdan çıkan hafriyatı, geri dolgu malzemesi olarak kullanmamasına gerekmesine rağmen kullandığı da iddialar arasında yer aldı.

Muhabir: Batuhan KAYA