İzmir'in Foça İlçesi’nde CHP'li Fatih Gürbüz’ün başkanlığı döneminde ihale edilen Kordon Yolu projesi, tamamlanmasına rağmen belediyenin ödeme yapmaması nedeniyle yüklenici firma tarafından icra işlemine tabi tutuldu. Belediye başkanının makam odasına kadar uzanan haciz süreci, ilçede gündem yarattı.

Türkiye İşçi Partisi İzmir İl Örgütü, bu gelişmeler üzerine Foça Belediyesi'ne resmi bir bilgi edinme başvurusunda bulunarak, projenin ve belediyenin mali durumuna ilişkin önemli sorular yöneltti. TİP’in soruları şunlar:

"Geçtiğimiz hafta Foça'nın gündemine oturan "Foça Belediye Başkanı'nın makam odasına haciz işlemi yapıldı" haberi üzerine icraya konu Beş Kapılar Kalesi çevresindeki yürüyüş yoluna ilişkin sorularımıza yanıt almak üzere Foça Belediyesine bilgi edinme başvurusunda bulunduk. O tarihlerde yaklaşık 9 milyon bedelle (bazalt taşlar tutara dahil değildir; belediye zemin kaplama taşlarını ayrıca tedarik etmiştir) ihale edilen bu işe dair soruyoruz:

1. İhale sürecinde usulsüzlük tespit edilmiş midir?

2. Söz konusu ihale sebebiyle Foça Belediyesi'nin toplam borcu (ana para, faiz ve tüm giderler dahil olmak üzere) nedir?

3. Şimdiye dek ne kadar ödeme yapılmıştır, yüklenici firmanın ne kadar alacağı kalmıştır?

4. Makam aracı ve makam odası dışında devam eden icra işlemleri var mıdır? Foça Belediyesi'nin taşınmazlarına yönelik icra işlemleri var mıdır? Foça'nın gayrimenkulleri icradan satılma riski taşımakta midir?

5. Foça Belediyesi'nin geçmiş döneme ait toplam borcu ne kadardır?

6. Söz konusu ihale süreci başta olmak üzere geçmiş döneme ait usulsüz, şaibeli işlemler hakkında gerçek ve yasal bir inceleme başlatılmış mıdır?

Bugün dört aylık maaşını alamayan belediye işçileri yaşam savaşı verirken belediye kaynaklarının doğru kullanılmasının takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

TİP İZMİR İL ÖRGÜTÜ"

Foça Belediyesine Kordon Yolu hacizi: Başkan masası ve koltuğu da alınmak istendi Foça Belediyesine Kordon Yolu hacizi: Başkan masası ve koltuğu da alınmak istendi

Editör: Esra Seyirden