İzmir'in batısında Ege Denizi kıyısında yer alan Foça, tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir ilçe. Adeta saklı bir cennet havası veren bu ilçenin içinde de birçok güzel köy bulunuyor. Bunlardan biri de Kozbeyli Köyü. Peki, Kozbeyli Köyü nerede? Kozbeyli Köyü'ne nasıl gidilir?

Korsan saldırılarından kurtulmak için kurulmuş

Kozbeyli Köyü, İzmir ilinin Foça ilçesine bağlı çam ormanları içerisinde kurulmuş bir köydür. Yaklaşık 600 yıllık bir tarihi geçmişe sahip olduğu söylenen bu köyün korsan saldırılarından korunmak amacı ile kurulduğu rivayet edilir. 

Tertemiz havası, eski evleri, daracık sokakları, yöresel lezzetleri ve samimi köy halkı ile göze çarpan bu güzel köyde konaklama yapabileceğiniz, bir şeyler yiyip içebileceğiniz mekanlar mevcuttur

Köyün değerlerinden biri olan taş evlerin Rumlar tarafından yapıldığı bilinmektedir.

Dibek kahvesi ile meşhur

Foça'nın en gözde köylerinden olan Kozbeyli Köyü dibek kahvesi ile de oldukça meşhurdur. Türk kahvesine göre biraz daha yoğun kıvamlı olan bu kahveyi bir kere içtiğinizde her seferinde Kozbeyli Köyü’ne gelmek isteyeceksiniz.

Kozbeyli Köyü nerededir? Kozbeyli Köyü'ne nasıl gidilir?

Kozbeyli Köyü'ne ulaşmak için iki farklı yol alternatifi bulunuyor.

Birincisi İzmir-Çanakkale yolu üzerindeki Eski Foça yol ayrımına döndükten sonra Ilıpınar sapağını da geçtikten sonra Kozbeyli tabelasından sağa girilmesi gerekiyor. Birkaç kilometrelik yolu geçtiğinizde köye varmış oluyorsunuz.

Diğer yol alternatifi ise İzmir-Çanakkale Karayolu üzerindeki Yeni Foça dönüşünden girdikten sonra Kozbeyli tabelasından sola dönmek gerekiyor.  Tabeladan sonra köy, yaklaşık 3 km mesafede.

Köye Ulukent İZBAN ve Menemen İZBAN istasyonundan kalkan Kozbeyli otobüsleri ile de ulaşmanız mümkün.

Kaynak: Haber merkezi