Ege Bölgesi'nin ve İzmir'in ilk açık hava alışveriş merkezi olmasıyla ayrı bir öneme sahip olan Forum Bornova alışveriş merkezi İzmir'de sıkça ziyaret edilen alışveriş merkezlerinden biridir. Peki, Forum Bornova nerede? Forum Bornova'ya nasıl gidilir?

Forum Bornova alışveriş merkezi Multi Turkmall tarafından Bornova, İzmir'de 12 Ekim 2006 tarihinde açılmıştır. Ege Bölgesi'nin ve İzmir'in ilk açık hava alışveriş merkezi olan Forum Bornova aynı zamanda Türkiye'deki forum konseptli AVM'lerin ilk tamamlanan projesi olmasıylada ayrı bir öneme sahiptir. Forum Bornova, geleneksel olarak son model otomobillerinin sergilendiği Forum Adrenalin Festivali'ni düzenlemektedir. Forum Bornova'da IKEA, Kipa, 123 adet mağaza ve yedi salonlu Paribu Cineverse sinemaları yer almaktadır.

Forum Bornova nerede?

Konum olarak Ege Üniversitesi hastanesi'nin yanında yer alan Forum Bornova arazisi eskiden ege üniversitesi kampüsü içerisinde yer almaktaydı. Arazisi öğrenci yurdu yapılması maksadıyla kamulaştırılarak amacı dışında hizmet ederek mahkemelik olmuştur. 200.000 m²'lik bir alana kurulan Forum Bornova'yı 2012 verilerine göre yılda 12 milyon kişi ziyaret etmektedir.

Forum Bornova'ya nasıl gidilir?

İzmir ilinin Bornova ilçesinde yer alan Forum Bornova alışveriş merkezi kentte en çok ziyaret edilen yerlerden alışveriş merkezlerinden biridir. Eğer şehir dışından ziyaret etmek isterseniz  Türkiye'nin en geniş ulaşım ağına sahip şehirlerinden biri olan Bornova'ya ulaşmak için Özel Aracınız ile Bornova'ya İzmir - İstanbul, İzmir - Ankara ve İzmir - Aydın otoyollarını kullanarak kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden doğrudan Bornova'ya otobüs seferleri bulunmaktadır. Terminal, Bornova ilçe merkezine 5 km uzaklıktadır ve taksi ile 8-10 dakika süren bir yolculukla ulaşılabilir. Eğer İzmir içerisindeyseniz ve Forum Bornova’ya ulşamak istiyorsanız arabayla Çeşme-Aydın çevreyolundan gelişlerde her iki istikamette de "2. Sanayi-Yeşilova" çıkışını kullanabilirsiniz. Ayrıca minibüs ile Bornova Evka 4 Mahallesi'nden hareket eden "Evka 4-Forum Bornova" minibüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs: 59-267-268-358-368-505-367-119-204-290-390-533 hatları Forum Bornova yakınından geçmektedir. Eğer İzmirdeyseniz ve kenti hiç bilmiyorsanız size tavsiyemiz önce İzmir Metro'yu kullanıp Bornova durağında inmeniz. Daha sonra 59 numaralı (Bornova Metro-Kemer) otobüsten faydalanabilirsiniz. 

Kaynak: Haber merkezi