Dünyanın en büyük haber şirketlerinden biri olan CNN’in başlattığı düşünülen 'tek kelimelik akım' (One Word Tweet), Twitter'ın yeni gündemi oldu.
CNN’in yaptığı “breaking news” (Son dakika haberleri) paylaşımının ardından kullanıcılar bu paylaşımla dalga geçse de; bu tweet kısa sürede viral oldu. Daha sonrasında ise bu akıma diğer şirketler de katıldı.

CNN’in yaptığı bu paylaşımın altında pek çok Twitter kullanıcısı “Hesabı liseli stajyerlere mi verdiniz?”, “Sosyal medya çalışanınız işten mi ayrıldı?” gibi esprili paylaşımlar yapsa da çok geçmeden Microsoft, Starbucks ve NASA gibi şirketler de bu akıma dahil oldu.

Akıma göre şirketler, yaptıkları işi en iyi şekilde açıklayan 1 kelimeyi Twitter hesaplarından paylaşıyor.

CNN’in bunu kasıtlı yapıp yapmadığı bilinmese de milyar dolarlık şirketlerin bu akıma katılmış olması sosyal medyada dikkat çekti.

Cumhuriyet'in aktardığına göre, kısa sürede yayılan bu akımın son katılımcıları da siyasiler oldu. Birçok siyasi isim; kişisel sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla birlikte 'tek kelime' ile kendilerini anlattı.

Erdoğan'ın 'Türkiye' paylaşımını alıntılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Zam' yazması dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in paylaştığı kelime ise 'Kurtuluş' oldu.