Gazeteci Murat Ağırel sosyal medya hesabından kendisinin öldürülmesi için ihale açıldığını söyleyen maskeli birinin videosunu paylaştı. 

"Sosyal medyada bir şahıs tarafından yayınlanan ve bana gönderilen bir videoda, öldürülmem için ihale açıldığı ve infaz emrimin verildiği açıkça belirtiliyor" açıklamasında bulunan Ağırel, söz konusu videoyu da paylaştı. 

Daha önce de benzer istihbaratlar aldım

"Bu, ne yazık ki ilk tehdit değil" ifadelerini kullanan Ağırel, "Daha önce de benzer istihbaratlar aldım ve durumu yetkililere defalarca ilettim. Ancak, her gün evimin önünde bekleyen, beni gözetleyen ve çöplerimi karıştıran kişiler, bu tehditlerin gerçekliğini gözler önüne seriyor. Her gün yeni bir ölüm tehdidiyle karşı karşıya kalıyorum. Kitaplarımın toplatılması için baskılar yapılıyor, evimin önünde sürekli nöbet tutuluyor ve peş peşe davalar açılıyor. Bugünkü tehdidin ciddiyeti ne olursa olsun, bu ülke için mücadele ederken, kamuoyunu bilgilendirmek benim görevimdir" açıklamasında bulundu. 

Yalansa çık yalan de

Videoda yer alan yüzü maskeli bir kişinin, "Devletin içindeki satın aldığın adamları ifşa ediyorum. Botokslu başkan kendini çok akıllı görüyorsun. Gazeteci Murat Ağırel'in ihalesi sana geldi. Yalan mı? Yalansa çık yalan de. Kabul ettin sonra yemedi medyaya düşlerim diye. Almadın ihaleyi. Cinayet senin branşın. Tekrar kabul ettin. Murat Ağırel'i öldürmek için faaliyete geçtiğini biliyorum. Bir dahaki videoda hangi vekilin sana bu işi ihale ettiğini de anlatacağım" ifadeleri kullanıldığı görülüyor. 

Muhabir: Orçun BULDAÇ