Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif olmaları için hizmet verdiği, kadınların kişisel gelişimlerini desteklemek için eğitimler düzenlendiği Cumhuriyet Semt Evleri’nde, düzenlenen kış dönemi kurslarının kayıtları başladı. Kurslara katılmak isteyenler, 13 Eylül’e kadar kimlik fotokopileriyle, evlerine en yakın semt evini ziyaret ederek kayıt yaptırabilecek.



Kış döneminde yetişkinler için takı teknikleri, ahşap boyama, nakış teknikleri, bambu sepet örücülüğü, örgü teknikleri, kaat’ı, ahşap yakma, sabun ve mum yapımı, su kabağı süsleme, dikiş teknikleri, kırkyama, karma, resim ve İngilizce branşlarında kurslar düzenlenecek. Kurslara katılanlar, hem sosyalleşecek hem de kurslarda ürettiği ürünleri satarak aile bütçelerine katkı koymanın mutluluğunu yaşayacak.
Meslek Edindirme Kursları kapsamında ise el ve ayak bakımı kursu ile hasta yaşlı bakımı kursu düzenlenecek. Meslek Edindirme Kursları’nın kayıtları Dokuz Eylül Mahallesi Cumhuriyet Semtevi’nde yapılacak. Bu kurslara katılanlara eğitimin sonunda sertifika verilecek.

Semtevlerinde çocuklar için yapılacak Eğitim Atölyesi’nde ise Türkçe, İngilizce, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler branşlarında eğitim verilecek. Bu kurslarla, çocukların eğitim hayatlarına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlanacak. Kurslara katılmak isteyen çocuklar kimlik fotokopileri ve öğrenci belgeleriyle evlerine en yakın semtevini ziyaret ederek kaydını oluşturabilecek.

Kaynak: Bülten