Gaziemir Belediyesi’nin araçlarının tamir ve bakımları, Makine İkmal Birimi’ndeki atölyelerde, belediyenin kendi imkânlarıyla yapılıyor. Belediyenin filosundaki iş makinesi, kamyon, kepçe, traktör, binek araçlar ve diğer tüm araçlar belediye çalışanları tarafından tamir ediliyor. Birimde tamirat çalışmalarının yanı sıra koruyucu ve önleyici periyodik kontroller de yapılıyor. Araçlarda yaşanılan herhangi bir sıkıntıya anında müdahale edilerek hizmetlerde yaşanacak aksamaların önüne geçiliyor.

Araçların tamirleri ve ağır bakımları Makine İkmal Birimi’nde belediyenin ustaları tarafından yapılarak tasarruf sağlanıyor. Atölyede kısa sürede yapılan tamir işlemi sayesinde servis süreleri kısaltılarak zaman ve iş gücü kaybının da önüne geçiliyor.

Soruna hızlı bir şekilde müdahale ediliyor

Kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve giderlerin azaltılması içim bir dizi tasarruf tedbiri uyguladıklarının altın çizen Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “Belediyemizin araç filosunda bulunan iş makineleri, kamyon ve binek araçların bakım ve onarımlarını, Makine İkmal Birimimizdeki atölyelerimizde, kendi ekiplerimizle yapıyoruz. Filomuzdaki herhangi bir araç arıza yaptığında, ustalarımız soruna hızlı şekilde müdahale edebiliyor. Araçları servise göndermek yerine kendimiz tamir ederek daha büyük maliyetlerin önüne geçiyor, ciddi anlamda tasarruf ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Bülten