Gaziemir Belediyesi, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden küresel iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı koymak ve sürdürülebilir bir kent yaratmak için özel çalışmalar yaşama geçiriyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde, sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yapılıyor.


Atıkların kaynağında ayrıştırılması için 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde ve ilçenin dört bir yanına koyduğu 400 atık kumbarasıyla geri dönüşebilen atıkları evsel atıklardan ayrı toplayan belediye, Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin sayısını 5’e çıkardı. Beyazevler, Gazi, Gazikent, Atıfbey ve Dokuz Eylül mahallelerindeki Mobil Atık Getirme Merkezleri sayesinde yurttaşlar, atıklarını kolayca geri dönüşüm endüstrisine kazandırıyor. 7 ayrı bölmeden oluşan atık ünitelerinde; kağıt - karton, plastik, metal, cam, elektronik atıklar, atık bitkisel yağ ve atık pil ayrı ayrı toplanıyor. Toplanan atıklar, lisanslı geri dönüşüm firmalarına teslim edilerek tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Bu şekilde hem doğa korunuyor hem de ülkenin ekonomisine katkı sağlanıyor.

Tüm yurttaşları geri dönüşebilen atıkları, evsel atıklardan ayrı toplayarak geri dönüşüm kutularına atmaya ve sürdürülebilir yaşama katkı koymaya davet eden Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz bünyesinde sıfır atık sisteminin kurulması ve iklim değişikliğiyle mücadele için çalışmalarımızı yürütüyoruz. 1. Sınıf Atık Getirme Merkezimizde, Mobil Atık Getirme Merkezlerimizde ve 400 atık kumbaramızla geri dönüşebilen atıkları, evsel atıklardan ayrı topluyoruz.  İlçemizde çıkan ambalaj, cam, yağ, elektronik eşya, pil atığı gibi atıklar, anlaşmalı olduğumuz lisanslı firmalar tarafından uygun şekilde toplanarak geri dönüştürülüyor. Dünyamızı tehdit eden küresel iklim değişikliğiyle mücadele etmek ve çevremizi korumak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu. 

Kaynak: Bülten