Yıl boyunca düzenlediği etkinliklerle kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sunan Karşıyaka Belediyesi, çalışmalarına yaz aylarında da devam ediyor. Bu doğrultuda, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından geçen Temmuz ayı başında, oyunculuğa merak duyan çocuklar ve yetişkinler için tiyatro kursları açıldı. 10-14 ve 15-35 yaş gruplarına yönelik olarak iki ayrı grup halinde gerçekleştirilen eğitimlere toplam 127 kursiyer katıldı.

Önce eğitim sonra gösteri

Karşıyaka Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Zekeriya Hocalar yönetiminde devam eden kurslarda ses, ritim, diksiyon, doğaçlama, karakter incelemesi, mimik, nefes, güven-özgüven ve rol üzerine eğitimler veriliyor. Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kurslar, Ağustos ayı sonunda final gösterileri ile tamamlanacak. İlk kez sahne heyecanı yaşayacak olan kursiyerler, özenle hazırlandıkları oyunları izleyicilerle buluşturacak. Ayrıca, kurslarda başarılı olan katılımcılar, Karşıyaka Belediye Tiyatrosu bünyesine katılarak sezon oyunlarında rol alma şansına da sahip olacak.

Sanata tam destek

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Sanat alanında kentimizin gurur kaynağı olan köklü çınarımız Karşıyaka Belediye Tiyatrosu, gelenek haline getirdiği yaz kurslarını bu yıl da başarıyla sürdürüyor. Profesyonel eğitici kadromuzla, tiyatro alanında yeni yeteneklerin yetişmesine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kurslarımızdan geleceğin tiyatro yıldızlarının çıkacağına inanıyor, eğitimlerin başarıyla tamamlanmasını diliyorum. Karşıyaka’nın kültür ve sanat kenti kimliğini güçlendirmek için çalışmaya; sanata ve sanata destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu

Kaynak: BÜLTEN