İzmir'in en ünlü köylerinden biri de Germiyan Köyü. Peki Germiyan Köyü nerede? Germiyan Köyü'nde ne var? Germiyan Köyü'ne nasıl gidilir?

İzmir'in en güzel köylerinden biri de Germiyan Köyü. Türkiye'de ilk Slow Food akımına katılan köy olan Germiyan Köyü, aynı zamanda duvar resimleri ile ünlü köydür. Köyün adı Germiyanoğulları Beyliği'nden gelmektedir.

Slow Food akımı nedir?

Slow food, fast food gıdalara zıt olarak oluşturulmuş bir akımdır. Sağlık açısından oldukça zararlı olan fast food gıdalar kişide büyük sağlık sorunları oluşturabiliyor. Slow food ise yerleşim yerinin bulunduğu bölgeye ait ürünlerle yapılan ve dışarıdan hazır ürün kullanılmamasını temel almış bir akımdır. “İyi, temiz ve adil gıda” sloganıyla kurulan slow food akımı sağlıklı beslenmeyi savunan bir girişimdir.

Germiyan Köyü'nde ne var?

Germiyan Köyü'nde en çok dikkat çeken şey duvar resimleri. Köyde yaşayan Nuran Erden, resim yeteneğini duvarları boyayarak gösteriyor. İlk başka kendi evinin duvarını süsleyen Erden, komşularından talep alınca diğer evlerin duvarlarını da boyamaya başlamış. Köyü renkli duvarları sayesinde dünyaca ünlü bir köy halini almış.

Germiyan Köyü'ne nasıl gidilir?

Germiyan Köyü'ne kendi aracınızla gidecekseniz İzmir-Çeşme otoyolunu kullanabilirsiniz. Zeytinler çıkışından sonra Nohutalan köyü tabelasını göreceksiniz. Bu köyden sonra ise karşınıza Germiyan Köyü çıkacak.

Aynı zamanda Çeşme ve Urla arasında hizmet veren 760 numaralı ESHOT otobüsü ile de Germiyan Köyü'ne gidebilirsiniz.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ