TMMOB, tutuklu meslektaşları için 999 gündür süren adalet nöbetini, 1000. günde İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne taşıdı. Etkinlik, Türkân Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlendi.
İzmirli Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın ailesi, Gezi davasında tutuklu bulunan Kahraman’ın serbest bırakılması için adalet talebini yineledi. Aile, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir kez daha adalet nöbetinde bir araya geldi.
“Suçsuz yere bin gündür yatıyor”
Tayfun Kahraman’ın annesi Rahmiye Kahraman, oğlunun suçsuz yere tutuklu olduğunu belirterek, “Oğlum suçsuz, hiçbir suçu yok. Suçsuz yere bin gündür yatıyor. En yakın zamanda çıkmasını istiyorum. Mücadeleye devam edeceğiz. Yağmur, çamur, kış demeden burada 1000 gündür nöbet tutan herkese tek tek teşekkür ederim.”
dedi.
“Devamlı buradayız, mücadeleye devam edeceğiz”
Baba Ferhat Kahraman ise kararlılıklarını vurguladı. “Devamlı buradayız, mücadeleye geliyoruz. Onlar çıkasıya kadar arkasındayız. Bu süreçte bize destek veren tüm meslek odalarına teşekkür ediyoruz,” ifadelerini kullandı.
“Bir an önce salıverilmesini talep ediyoruz”
Tayfun Kahraman’ın ablası Feryal Kahraman ise, “Suçsuz yere tutuklu bulunan kardeşimin bir an önce salıverilmesini talep ediyoruz. Başka bir talebimiz yok. Bin gündür süren adalet nöbetlerinde; sosyal ve görsel medyada kardeşim Tayfun Kahraman'a ve diğer gezi tutsaklarına destek veren TMMOB üyelerine, diğer sivil toplum kuruluşlarının üyelerine ve sesimiz olan siz basın emekçilerine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
“Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce karar vermesini istiyoruz”
Ağabey Arif Kahraman, Anayasa Mahkemesi’ne çağrıda bulunarak, “Anayasa Mahkemesi’nin bir an önce karar vermesini ve tüm Gezi tutuklularının serbest kalmasını istiyoruz,” ifadelerini kullandı.
Toplumsal dayanışma çağrısı
Kahraman ailesi, Tayfun Kahraman ve diğer Gezi tutuklularının serbest bırakılması için kararlılıkla mücadele ettiklerini vurguladı. Aile, adaletin sağlanması için toplumsal dayanışma çağrısında bulundu.
Tayfun Kahraman kimdir?
1981 yılında İzmir’de doğan Tayfun Kahraman, Şehir ve Bölge Planlama eğitimi alarak meslek hayatına atıldı. Gezi Parkı olayları sırasında Taksim Dayanışma Platformu’nun sözcüsü olarak tanınan Kahraman, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı olarak önemli projelere imza attı. Gezi Parkı direnişi nedeniyle 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Kahraman, Silivri Cezaevi’nde yazdığı kitabıyla adalet ve kentleşme üzerine fikirlerini kamuoyuna aktardı.
"Mücadele hepimizin"
Tayfun Kahraman’ın ailesi, 1000 gündür süren adalet nöbetinde, Tayfun Kahraman ve diğer tutuklular için dayanışma çağrısında bulundu. Toplanan kalabalık, “Mücadele hepimizin” diyerek adalet arayışının süreceğini vurguladı.