Gökçeada Kent Müzesi, 2018 yılında 'Tarihi Kentler Birliği' tarafından en iyi kent müzesi seçilmiştir. Gökçeada Kent Müzesi’nde Rumların yaşamına dair birçok malzeme ve fotoğraflar yer alır. Aynı zamanda Gökçeada Kent Müzesi’nde Türkiye'nin ilk palyaçosunun sahne kostümleri ve eşyalarının sergilendiği özel bir bölümde vardır.

2017 yılında açılan bu Gökçeada Kent Müzesi, ziyaretçilerine adanın sosyal geçmişi hakkında derinlemesine bilgi sunmaktadır. Eski zamanlarda adadaki yaşamın izlerini deneyimlemek ve hayatın sadeliğine tanıklık edebileceğiniz büyüleyici bir müze olan Gökçeada Kent Müzesi ziyaretçilerini derinden etkilemektedir. Çanakkale tatilinizde ufak bir kaçamak yapmak isterseniz bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Gökçeada Kent Müzesi giriş ücreti

Gökçeada Kent Müzesi'nde açıldığı 2017 tarihinden beri sembolik denilebilecek bir giriş ücreti alınmaktadır. Güncel fiyatlandırmaya göre yetişkin 50 TL  Öğrenci ise 30 TL giriş ücreti ödemektedir.

Gökçeada Kent Müzesi açılış saati

Cumartesi ve pazar günleri kapalı olan Gökçeada Kent Müzesi'ni hafta içi 09.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilirsiniz. Müzeyi gezmek yaklaşık 40-45 dakika sürecektir. 

Gökçeada Kent Müzesi nerede?

Eski bir hamamın restore edilmesiyle ortaya çıkan Gökçeada Kent Müzesi, Gökçeada merkezde yer almaktadır. Çanakkale'nin bir ilçesi ve Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada'da yer alan bu müze adanın günlük yaşamına ve denizcilik tarihine ait bilgiler saklamaktadır. 

Gökçeada Kent Müzesi’ne nasıl gidilir?

Gökçeada Kent Müzesi'ne girmek için ilk önce Çanakkale İskelesinden pazartesi, çarşamba ve cuma günleri kalkan feribotla ya da Kabatepe İskelesinden her gün kalkan arabalı vapurla Gökçeada’ya ulaşmalısınız. Türkiye'nin en büyük adası olan Gökçeada’ya Çanakkale Limanı’ndan kalkan deniz otobüsü, Eceabat-Kabatepe Limanı’ndan kalkan feribot ve arabalı vapur seçenekleriyle ulaşabilirsiniz. Adanın eski hamamın restore edilmesi ile ortaya çıkmış olan Gökçeada Kent Müzesi, adanın merkezinde yer almaktadır. Gökçeada'ya vardıktan sonra kolay ve hızlı ulaşıma sahip merkezdeki bu müzeye en uygun rotayı aşağıdaki haritadan oluşturabilirsiniz;

Not: Lütfen çevremizi ve doğamızı temiz tutalım!

Kaynak: Haber merkezi