Semra İğtaç- Gazeteci Gökmen Ulu'nun yönetmenliğini gerçekleştirdiği "Komünist Osman" belgeseli, Dikili Belediyesi'nin efsanevi başkanı Osman Özgüven ve onun yol arkadaşlarının hikayesini anlatıyor. Belgesel, "Karanlıktan aydınlığa nasıl çıkarız?" sorusuna esaslı bir cevap niteliğinde.

Topluma ışık tutmak ve model göstermek

İz Gazete’ye konuşan Gökmen Ulu, belgeselin amacının topluma ışık tutmak ve bir model sunmak olduğunu vurguluyor. Bu çerçevede, Osman Özgüven ve onun onurdaşlarının olağanüstü serüvenini anlatmaya devam ettiklerini belirtiyor. Frankfurt, Münih ve Ayvalık'tan sonra, bu akşam Konak'taki Basmane Sanathane'de izleyicilerle buluşacaklarını ifade ediyor.

İlham veren bir hikaye

Belgeselin sadece Osman Özgüven'in biyografisi üzerinden ilerlemediğini, çok sevilen bir hikaye ve onun yoldaşlarının da anlatıldığını dile getiren Ulu, hikayenin, izleyicilerin özlediği Türkiye'yi görmelerini sağladığını ve karanlıktan aydınlığa nasıl çıkılabileceğine dair bir cevap sunduğunu belirtiyor.

Güçlü anlatıcı kadrosu

Bu hikayeyi anlatanlar arasında Genco Erkal, Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz gibi isimlerin yanı sıra, o dönemin belediyecileri, siyasileri, sendikacıları ve yurttaşları yer alıyor. Ayrıca, Uğur Mumcular, Aziz Nesinler, İlhan Selçuklar, Tarık Akanlar, Yaşar Seymanlar, Duygu Asena'lar gibi isimler ve Türkiye'nin ve dünyanın barış aktivistleri, insan hakları savunucuları, ekoloji hareketinin önderleri de belgeselde bulunuyor.

Öğrenecek çok şey var

Gökmen Ulu, bu güçlü anlatıcı kadrosu sayesinde, izleyicilerin geçmişten geleceğe ders çıkarabilecekleri birçok şey öğreneceklerini ifade ediyor. Bu hikaye, topluma hem geçmişteki başarıları hem de kayıpları hatırlatarak geleceğe dair bir umut ve rehber sunmayı amaçlıyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ