Yiğit SÜTCÜ- Danualar, Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünyanın en büyük köpeği olarak yer almasıyla tanınır. Yetişkin bir Danua'nın ağırlığı genellikle 50 - 82 kg arasında değişir. Danualar, yavru doğurma konusunda da rekorlara imza atabiliyor. Bu ırk, ortalama 10 - 15 yavru dünyaya getirebilirken, bazı durumlarda bu sayı 20’ye kadar çıkabilir.

Mutlaka eğitim almalı

Erken sosyalleşme ve yavru eğitimi, Danualar için oldukça önemlidir. Büyük boyutları ve yüksek enerjileri nedeniyle eğitim şarttır. Kuyrukları ile istemeden hasara neden olmalarını engellemek için temel eğitim verilmelidir. Eğitimi sırasında sabırlı olmak önemlidir, çünkü bu köpekler genelde inatçı değillerdir ancak dışa dönüklükleri nedeniyle dikkatli bir çalışma uygulanmalıdır.

Bakım önerileri

Kısa ve pürüzsüz bir tüye sahip olan Danualar, yılın çoğu döneminde fazla tüy dökmez. Ancak, tüy döküm miktarı büyük bir ırk olmalarından dolayı göze çarpabilir. Haftada bir fırçalamak, tüy dökümünü kontrol altına almak için yeterlidir. Yılda bir ya da iki kez tüy dökümünde artış görülebilir ve bu dönemlerde günlük fırçalama önerilir.

Bir aile köpeği

Heybetli görüntüsüne rağmen Danualar, hem çocuklarla hem de diğer hayvanlar ile uyumlu bir şekilde geçinir. Doğru eğitim verilmesi ve düzenli egzersiz yaptırılması durumunda, bir apartman dairesinde bile yaşayabilecek bu dev köpekler, ailenizin önemli bir ferdi olacaktır.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ