Yiğit SÜTCÜ - Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Göztepe, Net Global Sivasspor ile karşı karşıya geldi. Maç, İzmir'deki Gürsel Aksel Stadı’nda saat 16.00’da başladı. Sarı kırmızılılar maça Lis, Taha Altıkardeş, Heliton, Dennis, Nazım Sangare, İsmail, Solet, Tijanic, Djalma, Juan, Romulo 11’i ile çıktı. Karşılaşmayı Ali Şansalan yönetti. 

İlk yarıya hızlı başladı

Göztepe maça hızlı başladı. Dakika 6’da Romulo ile golü bulan Göztepe maçın başında golü bularak 1-0 öne geçti. Gol Kayserispor maçında olduğu gibi yine bir taç atışından geldi. Golden sonra baskısını daha da artıran Göztepe 10. Dakikada Isaac Solet’in golü ile farkı ikiye çıkardı. Karşılıklı ataklarla geçen devrede başka gol çıkmayınca ilk yarı 2-0 tamamlandı. 

İkinci yarı esen Sivasspor rüzgarı

İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. Sivasspor 55. Dakikada korner atışı sonucu yaşanan karambolde Uğraşın Çiftçi’nin golüyle 2-1’i yakalamayı başardı. Golün hemen ardından bir şans daha bulan Sivasspor Queensy’nin ayağından bir gol daha bularak 2-2 beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra yeniden galibiyeti yakalamaya çalışan sarı kırmızılılar, Sivasspor kalesinde yoğun bir baskı oluşturdu. Maçın uzatma dakikalarından Fofana’nın ayağından bir gol bulan Göztepe maçı 3-2 kazanmayı bildi.  

Girdiği gol fırsatlarını değerlendiremeyen sarı kırmızılılar sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. 

Goztepe Maci Tribun

İstanbul deplasmanına gidiyor

Bu sonuçla birlikte Göztepe, ligde 12 puanla 6. sıraya yükseldi. Sivasspor ise aldığı mağlubiyetle 13.’lüğe geridi. Göztepe, milli aranın ardından Eyüpspor ile deplasmanda karşılaşacak. Sivasspor ise evinde Hatayspor’u ağırlayacak. Göztepe, Eyüpspor deplasmanından galibiyetle dönerek son 2 haftada yaşanan puan kayıplarını telafi etmek istiyor. 

Tüm biletler satıldı

Sarı kırmızılı taraftarlar, Gürsel Aksel Stadı'nda oynanacak olan Sivasspor karşılaşması için biletlerini iki gün önceden tüketmişti.  Zorlu mücadele için satışa sunulan 17.489 biletin tamamı hızla satılmıştı. Maçta Gürsel Aksel Stadyumu’nu tamamen doldu. Özellikle ilk yarı, sıcağın etkisiyle doğu tribünündeki taraftarlar zor dakikalar yaşadı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ