Yiğit SÜTCÜ- Trendyol Süper Lig’de haftaya yenilgisiz giren İzmir temsilcisi, Samsunspor deplasmanının ikinci yarısında gösterdiği başarısız performans nedeniyle eleştirilerin odağına oturdu. Teknik direktör Stanimir Stoilov’un yanlış seçimleri tartışılırken oyunda gösterediği kötü performans ile oyuncular da eleştirilerden nasibini aldı.

Hayal kırıklığı yarattı

Göztepe’ye transfer olduğunda taraftarlarda büyük heyecan yaratan Japon oyuncu, Kuryu Matsuki, önceki gün sahada kaldığı sürede adeta saç baş yoldurdu. Oyunun ilk dakikasında rakibiyle çarpışan ve ardından ambulans ile hastaneye götürülen Isaac Solet’in yerine oyuna giren Matsuki, bekleneni karşılayamadı. Geldiği günden bu yana farklı sakatlık ve rahatsızlıklar atlatan Japon oyuncunun, henüz hazır olmadığı gözlendi. Öte yandan son dakikalarda oyuna alınan Fofana da etkisiz oyunu ile dikkat çekti. 

“1 puanı bile haketmedik"

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, “Bugün Samsunspor’un bu maçı kazanmayı hak ettiğini düşünüyorum. Biz kesinlikle bugün daha önceki maçlarda oynadığımız seviyede oynayamadık. Bu oyunu sahada sergileyemedik. Maç 3-1 olduğunda 4-1’de olabilirdi ama böyle olsa bile ben kesinlikle oynanan oyundan mutlu değildim. Bu bizim oyunumuz kesinlikle değildi. İyi oynamazsanız sahada istediğiniz o yüksek performansı sergilemezsiniz. O zaman son dakika golü de olsa bu şekilde kaybediyorsunuz. Bence biz bugün bir puanı bile hak etmemiştik. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Genç bir takımız ve her maç yüksek potansiyelimizi göstermek için elimizden gelen her şeyi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Stoilov da formsuzdu

Sosyal medyada alınan mağlubiyeti değerlendiren taraftarlar, uzun bir aradan sonra Bulgar teknik adamın kötü bir performans sergilediği konusunda hemfikir. Maçın son 30 dakikasında, büyük baskı altında kalan Göztepe’de doğru oyun ve oyuncu tercihlerinin yapılamadığı gözlemlendi. Sarı kırmızılılar, önümüzdeki hafta, güçlü anadolu temsilcisi Sivasspor’u konuk edecek.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ