Yiğit Sütcü- Trendyol Süper Lig'de Kayserispor'u ağırlayan sarı kırmızılılar, maçtan 3-0'lık galibiyet ile ayrıldı. Golleri Romulo, Juan ve Doğan kaydetti. 

Göztepe sahaya Lis, Ogün Bayrak, Malcom, Heliton, Taha Altıkardeş, Djalma, Dennis, Isaac, Tijanik, Juan, Romulo 11'i ile çıktı. Teknik direktör Stonimir Stoilov, yeni transfer Matsuki ve Fofana'ya yedek kulübesinde yer verdi. 

İlk yarıda 2 gol 

Maça iyi başlayan Göztepe uzun bir taç atışı sonucu Taha'nın dokunuşu ile 13. dakikada 1-0 öne geçti. Golün hemen 2 dakika ardından sarı kırmızılılar Romulo ile bir gol daha buldu. Fakat bu gol VAR sisteminin ofsayt kararı ile geçersiz sayıldı. Bu dakikadan sonra Kayserispor etkili bir oyun sergilemeye başladı ancak 23 ve 25'inci dakikalarda önemli pozisyonlara girmesine rağmen skor üretmedi. İlk yarının uzatma dakikalarında İzmir temsilcisi Juan'ın ayağından ikinci golü buldu ve devreyi 2-0 önde kapatmayı bildi.

İkinci yarıda da son dakika golü 

İkinci yarıya karşılıklı ataklarla başlanıldı. Teknik direktör Stonimir Stoilov, 63. dakikada yeni transfer Kuryu Matsuki'yi oyuna alarak ilk değişikliğini gerçekleştirdi. Bulgar teknik adam yeni transfer Fofana'ya ise süre vermedi. İkinci yarının uzatmalarında Doğan'ın ayağından bir gol daha bulan Göztepe maçı 3-0 kazandı. 

Sıra Samsunspor deplasmanında 

Göztepe bu sonucun ardından 9 puanla 6. sıraya yükseldi. Sarı kırmızılılar önümüzdeki hafta deplasmanda Samsunspor ile karşılaşacak.

Göztepe Avrupa'ya 

Maçın oynandığı Gürsel Aksel stadyumunu tamamen dolduran sarı taraftarlar, maç boyunca takımını coşkuyla destekledi. Taraftarlar, teknik direktör Stonimir Stoilov'un Avrupa kupaları hedefine işaret ederek, "Göztepe Avrupa'ya" tezahüratları yaptı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ