Trendyol Süper Lig’e iyi bir başlangıç yapan ancak son haftalarda kalesini gole kapatamayan Göztepe, ligin önemli takımlarından Trabzonspor’u ağırladı. Kendi sahasında oynadığı 4 maçta 3 galibiyet bir de beraberlik alan sarı kırmızılılar, Karadeniz temsilcisi karşısında da galibiyet almayı başardı. 

Göztepe’de teknik direktör Stanimir Stoilov, maça şu 11 ile çıktı: Lis, Ogün, Koray, Heliton, Bokele, Djalma, Dennis, Isaac, Tijanic, Juan, Fofana. Sezonun tüm maçlarında yer alan Romulo ise kadroda yer almadı. Romulo’nun maç öncesi son idmanda bir sakatlık geçirdiği öğrenildi. 

Goztepe Yendi

Hızlı başladı, 10 kişi tamamladı

İlk yarıya hızlı bir başlangıç yapan Göztepe, 9. Dakikada kullandığı bir taç atışının ardından oluşan karambolde topu rakip ağlara göndermeyi başardı. Solet’in ağlara gönderdiği top, orta hakemin kararı ile gol olarak sayılmadı. Baskısını sürdüren sarı kırmızılılar, 21. Dakikada yine Solet ile önemli bir pozisyon kaçırdı. Bu pozisyonun ardından orta sahada yaşanan bir pozisyonun ardından 28. Dakikada Göztepe’de Antony Dennis yaptığı faul sonucunda direkt kırmızı kart gördü. Bu dakikadan sonra kontrollü bir oyun sergileyen sarı kırmızılılar, 40. Dakikada bu defa da Tijanic ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Yakaladığı pozisyonlarda gol bulamayan sarı kırmızılılar ilk yarıyı 0-0 bitirdi. 

İkinci yarı tempolu başladı

İkinci yarı, 11’e 10 oynamanın verdiği dezavantaj ile çıkan sarı kırmızılılar, kontra ataklar ile etkili oldu. Dakika 59’da Isaac Solet’in kafa golü ile öne geçen Göztepe, 1-0 öne geçti. Sarı kırmızılılar golün ardından 63. Dakikada Banza’nın penaltı golüne engel olamadı. Maçta karşılıklı pozisyonlar yaşanırken uzatma dakikalarında öne geçmeyi başardı. Golü 90+3. Dakikada Tijanic ile bulan sarı kırmızılılar maçı 2-1 kazanmayı başardı. 

Boş koltuk kalmadı


Göztepe taraftarları, cumartesi günü Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan Trabzonspor maçına büyük bir ilgi gösterdi. Satışa sunulan biletler, kısa sürede tükenmişti. Deplasman taraftarı Trabzonsporlular da kendilerine ayrılan tribünün tamamını doldurdu. Maçta Gürsel Aksel Stadyumu’nda boş koltuk kalmadı. 

Sırada Gaziantep deplasmanı var

Göztepe bu sonucun ardından topladığı 15 puanla 5. sıraya yükseldi. Sarı kırmızılılar önümüzdeki hafta Gaziantep FK deplasmanına gidecek. Göztepe sahasında oynadığı 5 maçın sonunda yenilgi yüzü görmeyerek, başarılı iç saha performansı ile dikkat çekti.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ