Yiğit SÜTCÜ- Göztepe taraftarı, sezonun başlamasına az bir süre kalmasına rağmen gerçekleşmeyen transferler konusunda yönetimi sert bir dille eleştirdi. Dün akşam saatlerinde Göztepeli tüm taraftar grupları ortak bir bildiri yayınladı. Göztepe’nin genel anlamda büyüklüğünün hatırlatıldığı bildiride sert ifadeler yer aldı. Önceki gün İz Gazete de taraftarın harekete geçeceği haberini yayınlamıştı. Bu bildiri taraftarın ilk eylemi olarak dikkat çekiyor.

Göztepe taraftarında endişeli bekleyiş: Dağ fare mi doğuruyor? Göztepe taraftarında endişeli bekleyiş: Dağ fare mi doğuruyor?

Taraftar sürece el koydu  

İşte sarı kırmızılı taraftarların paylaştığı bildirinin tam metni:

“1.Lige düştüğümüz sene Sport Republic ekibiyle birlikte yeni bir sayfa açtık ve 2 sezonun sonunda tekrardan 100. yılımızda hakettiğimiz Süper Lig'e geri döndük. Sport Republic ekibiyle birlikte geçirilen üçüncü seneye girdiğimizde ekibin vizyon ve hedeflerinin tamamen dışında davranması adeta Göztepe'ye sanki üvey evlat muamelesi yaptığını gösteriyor.

Geçen sezon başarılı bir performans gösteren Lis'in bonservisinin alınmaması ya da Lis'e eş değer bir kalecinin alınmaması, çıkamadığımız sene yedek olan kaleciyle Süper Lig’e başlanması akıl tutulmasından başka bir şey değil.

80 ülkede scout ağı olduğunu söyleyen, hedefinin genç oyuncular bulmak, geliştirmek olduğunu söyleyen şirketin geçen sezon sonundan beri hazır olan transferlerinin 30 yaşlarındaki Türkiye'de herkesin gördüğü bildiği oyuncuların olması tamamen çelişki.

Göztepe basamak değildir

3 senede gerek gurbetçi gerek yabancı bir çok oyuncu getiren şirketin bulup getirdiği oyunculardan başarılı olanların bir elin parmağını geçmediği ortada. Göztepe, İngiltere'de çalışma izni alamayan oyuncuların 1 senelik tecrübe kazanması için oynayacağı, basamak için kullanılan bir kulüp değildir.

Geri düşmeye niyetimiz yok

Şanlı Göztepe İngiltere'deki kulübünüzün oyuncularını Süper Lige satmak için piyasa yaptıracağınız aracı bir kulüp de değildir. Avrupa'da yarı final oynayan, bir çok kupa almış onlarca yıl Süper Lig'de oynayan şanlı Göztepe bu lige öylesine gelmedi, geri düşmeye de niyeti yok. Sport Republic ekibinden beklentimiz Göztepe ismine yakışır, şirketi değil Göztepe'yi hedeflerine taşıyacak transferlerin yapılmasıdır. Asırlık kulüp Şanlı Göztepe'ye ismine, hedeflerine yakışır isimler bekliyoruz.

Yönetim kayıtsız kalmadı

Taraftar gruplarının sosyal medya üzerinden yaptığı uyarı kulüp tarafında gereken etkiyi yaptı. Taraftar gruplarının ortak paylaşımının ardından, Göztepe CEO’su Kerem Ertan sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Ertan, instagram hesabından yapılan açıklamada “Bizlere geçtiğimiz sezon şampiyonluk yaşatan kadromuzu güçlendirmek, ait olduğumuz Süper Lig’de kalıcı ve başarılı olmak, orta vadeli hedeflere ulaşmak için Başkanımız ve teknik kadromuzun çalışmaları hassasiyet, titizlik ve hız ile yürütmekte olduğuna lütfen inanın ve güvenin“ ifadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ