20 yıl aranın ardından basketbol şubesini yeniden kuran Göztepe Basketbol, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, “20 yıl aradan sonra parkelere dönen Basketbol A Takımımız, coşkusunu taraftarlarımızla paylaşacak bir maskot sahibi oluyor. Maskotumuzu, taraftarlarımızın oylarıyla belirliyoruz. Göztepe Mobil Uygulaması'na girip oyunu kullanarak maskotumuzu sen seç.” diyerek oylama başlatmıştı. Yapılan oylama sonucunda taraftar Anka Kuşu’nu seçti. 

Göztepe parkelere küllerinden doğarak geri dönüyor!

Göztepe Basketbol Kulübü resmi sosyal medya hesabından oylama sonucuna ilişkin açıklama yaptı. Kulüp, "Parkelere küllerimizden doğarak geri dönüyoruz!" dedi. İşte o açıklama:

"Parkelere küllerimizden doğarak geri dönüyoruz! 🏀🔥

20 yıl aradan sonra parkelere dönen Basketbol A Takımımız, yeni maskotunu taraftarlarımızın oylarıyla belirledi: Anka Kuşu! 

Taraftarlarımızla birlikte coşkusunu, heyecanını ve zafer dolu günleri yeniden yaşayacak olan maskotumuz, çok yakında takımımızla birlikte parkelerde yerini alacak!

Hazır mısınız?💛❤️

#GöztepeBasketbol #ParkeyeDönüyoruz"


Anka Kuşu’nun hikayesi nedir?

Anka Kuşu, kuşların en büyüğü, en yücesi ve en bilgesidir. Anka Kuşu olarak da bilinen Simurg, kuşların hükümdarıdır. Tüm kuşlar ona inanır ve onun kendilerini kurtaracağını düşünürler. Kaf Dağı’nın en yüksek kısmında yaşayan Simurg Kuşu ise diğer kuşlara hiç görünmez. Küllerinden yeniden doğduğuna ve asla ölmediğine inanılan bir kuş olduğundan, pek çok kültürde ve mitolojide yeri her zaman büyük olmuştur.
Göztepe Basketbol Kulübü, yeniden doğuşu, kendini bulmayı, kurtuluşu başkasında aramamayı ve zorluklara göğüs germeyi ifade eden Anka Kuşu maskotu ile girdikleri mücadelelerden zaferle çıkmayı hedefleyecek.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan