Hem voleybol hem de basketbol branşlarında sponsorluk anlaşmaları imzalayarak, ekonomik anlamda sıkıntılarını ortadan kaldıran sar kırmızılılarda ana hedef tabi ki şampiyonluk. Bunun yanı sıra altyapıdan oyuncu yetiştirmeyi planlayan kulübün en önemli projesi ise kendisine ait kapalı bir spor salonu.

Voleybol’da Papara, Basketbolda Lezita

KFC Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Göztepe, iki hafta önce düzenlenen basın toplantısı ile Papara firması ile sponsorluk anlaşmasına varıldığı açıklanmıştı. Anlaşma sonucunda Göztepe voleybol takımının isim sponsorluğu hakkı Papara’ya devredildi. Bu sezon voleybol takımının resmi adı Papara Göztepe olarak tescil edildi. Sarı kırmızılılar ligde oynadığı ilk 2 maçı da set vermeden kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Sarı kırmızılılar, ligin 3. haftasında Bozüyük Belediye Eğitim Spor Kulübü ile İzmir’de karşılaşacak.

Hedef şampiyonluk

20 yılın ardından yeniden profesyonel basketbol takımı kuran Göztepe Basketbol ise Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele edecek. Göztepe Basketbol Şube Başkanı Atakan Atalar, sezon hedefi olarak bir üst ligi hedeflediklerini ifade etmiş, bu yönde bir kadro kurduklarının altını çizmişti. Göztepe Basketbol da voleybol gibi ana sponsorunu bulmuş, Lezita ile sezon sonuna kadar anlaşma sağlamıştı. Kombine bilet satışlarına da başlayan Göztepe Basketbol ilk maçına 25 ekim tarihinde Kocaeli Kağıtspor deplasmanında çıkacak.

Nihai hedef: Kapalı spor salonu

Her iki branşta da en üst seviyeyi hedefleyen Göztepe’de, amaç uzun vadede de bu seviyede oynayacak sporcular yetiştirmek. Bu noktada altyapıya yatırım yapmak isteyen sarı kırmızılı camianın temek hedefi kendine ait kapalı bir spor salonu inşa etmek. Futbolda bu konuyu Gürsel Aksel Stadyumu ile çözmeyi başaran Göztepe’nin, kapalı spor salonu için de pek çok alternatif projesi olduğu biliniyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ