Sarı kırmızılıların Belçika ekibi Zulte Waragem’den temmuz ayında transfer ettiği Novatus Miroshi, Trendyol Süper Ligi’nde oynanan ilk 2 maçta 11’de yer aldı. Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov’un Heliton ile birlikte Tanzanyalı stoperi değişmez ikili olarak kullanacağı düşünülüyordu. Ancak bu planlar ligin 3. Maçı olan Alanyaspor deplasmanında suya düştü. 

1.5 aydır kayıp 

Ligin 3. Haftasında Alanyaspor ile karşılaşan Göztepe’de Miroshi, ilk 2 maçta olduğu gibi yine ilk 11’de yer alıyordun. Ancak genç stoper maçın 59. Dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bu sakatlık Miroshi için kırılma noktası oldu. Tanzanyalı stoper, sarı kırmızılılarda bir daha sahaya çıkamadı. 

Bodrumspor maçında kadrodaydı

Miroshi, 4. Haftada Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan Bodrumspor müsabakasında, yedek kulübesinde yer aldı. Bu durum, Miroshi’nin hafif bir sakatlık yaşadığını ve Bulgar teknik adamın kendisini riske etmediğini düşündürmüştü. Ancak sonra yaşananlar kafaları karıştırdı. 

Belirsizlik sürüyor

Tanzanya milli takımında da forma giyen ve 22 milli maçta 3 gol atan 1.85 boyundaki stoper Miroshi, Bodrumspor maçı sonrası oynanan 3 maçta da kendisine ilk 11’de yer bulamadı. Sakatlığı hakkında resmi bir açıklama bulunmayan Miroshi, milli maç araları da eklendiğinde neredeyse 1.5 aydır sahaya çıkma şansı bulamadı. Cumartesi günü Eyüpspor deplasmanına gidecek sarı kırmızılarda, genç stoperin durumu merakla bekleniyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ