Yiğit Sütcü-Göztepe’de sezonun 2. Haftası oynanan mücadelede teknik direktör ile tartışan Yalçın Kayan, o günden beri kadro dışı bırakılmış durumda. Transfer döneminde başka takımla anlaşmayan Yalçın’ın son durumu taraftarların en büyük merak konusu. Sarı kırmızılı taraftarlar, özellikle son maçta orta sahada yaşanan sorunları işaret ederek, Yalçın’ın bir şekilde sahaya döndürülmesini istiyor.

Stoilov’un 11’i soru işareti

Kaybedilen ve özellikle ikinci yarı büyük baskı altında oynanan Samsunspor maçının ardından Bulgar teknik adam Stanimir Stoilov’un ilk 11’de bazı değişiklikler yapması bekleniyor. Sezon başından beri oynadıkları oyun ile yerlerini garanti eden oyuncular olduğu gibi, inişli çıkışlı performans gösteren oyunculara yedek kulübesinin yolu görünüyor.

Doğan in, Matsuki out

Orta sahada Dennis’in cezalı olması, Solet’in ise geçen maçın başında sakatlanması nedeniyle, alternatif isimler ön plana çıkıyor. Defansın anlamda ilk öne çıkan isim Doğan. Hücum anlamında ise takımı David Tijanic’in yönlendirmesi bekleniyor. Bulgar teknik adamın, performansını beğenmediği Japon yıldız Kuryu Matsuki’ye ilk 11’de yer vermeyeceği öğrenildi.  

Yalçın Kayan nerede?

Taraftarlar ise, Göztepe’de özellikle defansın orta saha oyuncularının fazlasıyla sarı kart gördüğü düşünüldüğünde, Yalçın Kayan gibi bir ismin rotasyonda yer almasının olumlu olacağını belirtiyor. Ayrıca finansal olarak da bakıldığında genç oyuncunun süre alması hem kendisi hem de kulüp için büyük önem taşıyor. 

Bülent Uygun’dan övgü dolu sözler

Öte yandan, Sivasspor teknik direktörü Bület Uygun, antreman öncesinde basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında, sarı kırmızılı camiaya övgü dolu sözler söyledi. Uygun, “Göztepe, taraftarı ve camiasıyla büyük bir takım. Özellikle kurulduğu yıllarda Avrupa'da yaptığı başarılarıyla İzmir'in en büyük camiası. Zor bir deplasmana gidiyoruz. Bu sezon da avantajları yabancı bir başkanlarının olması Avrupa'dan transfer anlamında istediği adamları alabiliyor olması ve oynadıkları futbola da baktığımız zaman gerçekten iyi bir takıma karşı zor bir maç bizi bekliyor.” İfadelerini kullandı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ