Yiğit SÜTCÜ- Trendyol Süper Lig’de başarılı bir performans gösteren Göztepe cumartesi günü saat 16.00’da başlayacak müsabakada Samsunspor’un konuğu olacak. Sezona sırasıyla Antalya, Fenerbahçe ve Alanya beraberlikleri ile başlayan sarı kırmızılılar, Bodrumspor ve Kayserispor’u gol yemeyerek geçmeyi başardı. İzmir temsilcisi, ligin 6. Haftası itibariyle 9 puanla 6. Sırada yer alıyor. 

Ligin en başarılı performanslarından birisi

Göztepe’nin rakibi Samsunspor ise, ligin hemen hemen en iyi başlayan takımlarından birisi olarak dikkat çekiyor. Sezona Beşiktaş yenilgisi ile başlayan Samsunspor, bu yenilgiyi kısa zamanda geride bırakmayı bildi. Kırmızı beyazlılar, çıktıkları son 5 maçta 4 galibiyet alarak, 12 puan almayı başardı. Samsunspor, bu sonuçlarla ligde 4. Sıraya oturmayı başarırken, 7 gol attı ve kalesinde 3 gol gördü. 

İç sahada iki yenilgi

Başarılı anadolu ekibi, bu sezon aldığı iki yenilgiyi de sahasında aldı. Sezonun ilk maçında Beşiktaş’a kaybeden kırmızı beyazlılar, ikinci mağlubiyetini de yine evinde Konyaspor karşısında aldı. Buna ek olarak Samsunspor evinde oynadığı 3 maçta 3 gol atarken kalesinde de 3 gol gördü. Samsunspor, ligde çıktığı 6 maçta hiç beraberlik yaşamadı. 

Hedef, puan ya da puanlar almak 

Trendyol Süper Lig’de Avrupa kupalarında mücadele edecek takımlar arasına girmeyi hedefleyen Göztepe, gözünü ilk 6 sıraya dikti. Göztepe, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin ardından 4. Durumda olan Samsunspor’u yenerek hedefine yaklaşmayı planlıyor. Sarı kırmızılılar, zorlu deplasmandan en azından puanla dönmek için çalışmalarını ciddiyetle sürdürüyor.

Muhabir: Yiğit Sütcü