Yiğit SÜTCÜ- Süper Lig’in ilk maçında cumartesi günü Antalyaspor’a konuk olacak Göztepe’de hazırlıklar sürüyor. Cumartesi günü Gürsel Aksel Stadyumu’nda gerçekleşen hazırlık maçında Kayserispor’u 2-0 skorla geçen sarı kırmızılılarda, kadrodaki eksikler, taraftarın tepkisini çekti. Taraftarlar maçın başında eski kalecileri Mateusz Lis lehinde tezahüratta bulundu.    

Etkili bir oyun yoktu

Göztepe, Ekrem, Djalma, Taha, Heliton, Koray, Nazım, Dennis, Solet, Yalçın, Romulo ve Kubilay 11'iyle sahaya çıkarken, Transfer yasağı sebebiyle zor günler geçiren Kayserispor karşısında, çok da etkili bir oyun sergileyemeyen Göztepe’de, gözler hafta içi gerçekleşmesi beklenen transferlere çevrildi. Forvet ve kaleci mevkilerindeki eksikliklerin bu hafta çözülmesi bekleniyor.

Bileti olan taraftarlar maça gitmedi

Göztepeli taraftarlar, Gürsel Aksel Stadyum’unda oynanan maça beklenen ilgiyi göstermedi. Stadın ancak yüzde 10’u dolarken, sarı kırmızılı taraftarların, transfer politikasını beğenmediği için maça gelmediği söylendi. Oysa ki stadın neredeyse yüzde 70’i kombine bilet sahipleri tarafından satın alındı. Taraftarlar ücretsiz giriş hakları olmasına rağmen maça gitmeyerek tepkisini gösterdi.

Öne çıkan isim: Romulo Cardoso

Maçta Göztepe’de en çok dikkat çeken isim 2 gol atan Romulo Cardoso oldu. Geçtiğimiz sezon da sarı kırmızılı formayı giyen Romulo, 13 maçta 5 gol 3 asist yaparak başarılı bir performans göstermişti. Brezilyalı forvet, Göztepe’de satın alma opsiyonu ile kiralık olarak forma giyiyor. Maçın ikinci yarısında oyuna giren yeni transfer Kuryu Matsuki de kısa sürede dikkat çekmeyi başardı. Japon oyuncunun top tekniği ve çevre kontrolü seyircilerden tam not aldı.

Maça teknik direktörler damga vurdu

Maçtan 2 gün önce rahatsızlandığı açıklanan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, takımın başında maça çıkamadı. Bulgar teknik adamın cumartesi günü oynanacak Antalyaspor maçında takımın başında bulunması bekleniyor. Kayserispor’da ise teknik adam konusunda ilginç gelişmeler yaşandı. Maçın ardından pek çok haber sitesinde, teknik direktör Burak Yılmaz ile sözleşme feshi yapıldığı haberleri yer aldı. Bunun ardından kulübün resmi hesabından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Burak Yılmaz’ın görevinin başında olduğu belirtildi.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ