YİĞİT SÜTCÜ- Bu sezon Süper Lig’in tek İzmir temsilcisi olacak Göztepe’de, transferlerin bir türlü yapılamaması, taraftarların sabrını zorlamaya devam ediyor. Süper ligde oynamaya hak kazanan Göztepe, aynı zamanda 2025 yılında yüzüncü yılını kutlayacak. Taraftarlar yüzüncü yılın kutlanacağı bu sezonda düşme korkusu yaşamak istemiyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapan taraftar grupları, yönetime transfer konusunda baskı yapmayı sürdürüyor.  

Transferler yeterli görünmüyor

Sarı kırmızılı taraftarlar, yeni sezon öncesi sol bek Djalma Silva, stoperler Novatus Mishuru ile Koray Günter, orta saha Isaac Solet, sağ bek Nazım Sangare ve kaleci Ekrem Kılıçarslan ile kadrosuna takviyeler yapan Göztepe’de ilk 11 oynayacak ve takıma katkı sağlayacak isimlerin transferini bekliyor. Öncelikli olarak kaleci konusunda endişe yaşayan taraftarlar, geçtiğimiz hafta önceki sezon kaleyi koruyan Mateusz Lis'in takıma geri döndürülmesi için bir kampanya başlatmıştı. 

Taraftar yıldız forvet istiyor 

Süper ligde kalıcı olmayı hedeflediğini belirten yönetimin forvet konusunda da bir adım atmaması, sarı kırmızılı taraftarların endişesini önemli miktarda artırıyor. Uzun yıllardır kadrosunda, 10’un üzerinde gol atmayı başaran bir forvet bulunmayan Göztepe’de, taraftarlar bu bölgeye yıldız bir ismin transfer edilmesini istiyor. Paul Onachu ismi, sezon önce sıkça Göztepe ile anılsa da, Başkan Rasmus Ankersen, yıldız oyuncuyu yüksek bedelle satmak istediklerini açıklamıştı. 

Taraftar harekete geçecek

Tüm bu gelişmeler ışığında Göztepe taraftarı yönetimi daha yüksek bir sesle uyarmanın planlarını yapıyor. Sosyal medya üzerinden örgütlenen sarı kırmızılı taraftarlar, bu hafta sonuna kadar transferler gerçekleşmezse, bir protesto gösterisi düzenlemeyi planlıyor. Yüzüncü yılı başarılı bir şekilde kutlamak isteyen Göztepe taraftarı, Rasmus Ankersen yönetimine bu şekilde sesini duyurmayı tasarlıyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ