Yiğit SÜTCÜ- Sarı kırmızılılar, iç sahada oynadıkları bu 5 maçta yenilgi yaşamadan 15 puan topladı. İlk maçında Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Göztepe, ardından Bodrum FK'yı 2-0, Kayserispor'u 3-0, Sivasspor’u 3-2 ve Trabzonspor’u 2-1 mağlup etti. Bu sonuçlarla İzmir ekibi, Galatasaray ile birlikte en iyi iç saha performansına sahip takım konumuna yükseldi.

Avrupa hedefi reel olabilir

Göztepe, iç sahada gösterdiği bu performansı deplasman maçlarına da yansıtmayı başarabilirse, sezon başında belirlenen Avrupa kupaları hedefine ulaşabilir. Ancak dış sahada henüz galibiyet alamayan Göztepe, gelecek hafta Gaziantep FK ile oynanacak maçta bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor. 15 puanla 5. sırada yer alan sarı kırmızılılar, deplasmanda galip gelerek ilk 5 içerisinde kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor.

Anthony Dennis sorunsalı

Öte yandan Göztepe’de başarılı orta saha oyuncusu Anthony Dennis’in sıklıkla kart görmesi dikkat çekiyor. Göztepe’nin genç oyuncusu, Sivasspor ile oynanan 8. hafta mücadelesinde sarı kart görerek Eyüpspor maçında cezalı duruma düşmüştü. Trabzonspor maçında tekrar ilk 11’e dönen Dennis, 28. dakikada rakibine sert müdahalede bulunarak doğrudan kırmızı kart gördü ve tekrar cezalı duruma düştü. Stoilov’un genç oyuncu ile konuşarak bu sorunu çözmesini isteyeceği öğrenildi.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ