Yiğit SÜTCÜ- Asıl adı Heliton Jorge Tito dos Santos olan başarılı defans oyuncusu Göztepe’ye CSKA 1948 takımından transfer edilmişti. Brezilya doğumlu stoper, geldiği andan itibaren savunmanın vazgeçilmez ismi olmayı başardı. Heliton, geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’de 16 maçta görev yaptı. Sadece 1 maçta kulübede oturan Heliton, 1 gol atarken sadece 3 defa sarı kart gördü.

Dev gibi ama centilmen  

Brezilyalı savunmacı bu sezon da teknik heyetin vazgeçemediği isimlerden oldu. 3 maça çıkan sarı kırmızılılarda Heliton bu maçta da 90 dakika sahada kaldı. Brezilyalı stoper 1.95 santimetre boyu ile rakiplerinin oldukça çekindiği bir fiziğe sahip olmasına rağmen oldukça da centilmen. Heliton, Göztepe’de çıktığı toplam 20 maçta sadece 3 sarı kart gördü. 

Savunma stratejisi 

Geçtiğimiz sezon gösterdiği başarılı performans ile Trendyol Süper Lig’e çıkmayı başaran Göztepe, gösterdiği başarılı savunma stratejisini sürdürmek istiyor. Geçen sezonda 34 maçta 20 gol yiyerek sezonun en az gol yiyen takımı olmayı başaran sarı kırmızılılar, süper ligde de aynı durumu sürdürmek istiyor.  

Transfer beklentisi

Göztepe, aynı zamanda ekonomik olarak da Heliton’dan fayda sağlamak istiyor. Brezilyalı savunmacının, Süper Lig’de de aynı performansı göstermesi halinde bonservis bedeli oldukça yükselecek. Göztepe yönetimi devre arası ve sezon sonu gelecek teklifleri değerlendirmeyi düşünüyor. Heliton ile sezon başında bir çok kulübün ilgilendiği öğrenilmişti.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ