Yiğit Sütcü- Şu anda Trendyol Süper Lig’de İzmir’in tek temsilcisi olan Göztepe, bundan 18 yıl önce amatör ligde yer alıyordu. O kötü günlerde yapılan İsyan Yürüyüşü, camianın yeniden ayağa kalkmasında bir mihenk taşı oluşturuyor. Sarı kırmızılı taraftarlar, o gün çekilen görüntüleri, yürüyüşün yıldönümünde sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Süper Lig’den amatöre sert düşüş

Göztepe Kulübü’nün o dönemki yönetim kurulu başkanı Dinç Bilgin’in 27 Ekim 2000’de bankalarına el konulmasının ardından büyük bir belirsizlik içerisinde kalan Göztepe, TMSF’ye devredilmişti. Takım, 2003 yılında süper ligden, 2004 yılında Birinci Lig’den, 2005 yılında İkinci Lig’den ve 2007 yılında da Üçüncü Lig’den düşerek Amatör Küme’ye kadar geldi. Tam bu belirsizlik ve kaos ortamı içerisinde kulübü ayakta tutmak için bir hareket gerekiyordu.

İsyan yürüyüşü

Kötü gidişe dur demek isteyen sarı kırmızılı taraftarlar, hem seslerini duyurmak hem de kamuoyu yaratmak için harekete geçti. 2 Eylül 2006 tarihinde gerçekleşecek yürüyüş için haftalarca broşürler dağıtan Göztepeli taraftarlar binlerce kişiyi Göztepe İskelesi’nde toplamayı başarmıştı. O gün neredeyse her televizyon kanalının ana haberine konu olan büyüsün ardından Göztepe’de işler değişmeye başlamıştı.

Geri dönüş yolu

2 Eylül 2006’dan sonra Göztepe en dibe kadar gitti ve en dipten geri döndü. Şirket hisseleri TMSF tarafından satışa sunuldu. Altınbaş Grubu, dönemin en iyi teklifini vererek hisseleri satın aldı. Geçen 3 senenin ardından hisseleri Göztepeli İşinsanı Mehmet Sepil’e devredildi. Sepil’in de önceki yıllarda çoğunluk hissesini Sports Republic firmasına devretti. Firma, Göztepe’nin yanı sıra Premier Lig’de mücadele eden Southampton’ın da çoğunluk hissesine sahip.  

Issız kuytu köşelerden

Göztepe, son 20 sene içerisinde hem süper ligde hem de amatör ligde mücadele etti. Süper ligden amatöre düşen sarı kırmızılılar, amatörden yeniden süper lige çıkma başarısı gösterdi. Öte yandan bu sürecin büyük bir kısmında başka takımların sahalarında top koşturan camia, şu anda modern ve yeni bir stada da kavuştu.

Muhabir: Yiğit Sütcü