Yiğit SÜTCÜ- Göztepe’de özellikle geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren gösterilen başarılı süreç, maddi olarak da önemli geri dönüşler vermeye başladı. Yüksek performanslar gösteren futbolcuların piyasa değeri de aynı şekilde yükselmiş oldu. Ligin en az gol yiyen takımı olan sarı kırmızılılarda yer alan kaleci ve defans oyuncularının piyasa değerinin yükselişi dikkat çekti. Bu durumu en net özetleyen sporcular ise defans oyuncusu Taha Altıkardeş ve kaleci Mateusz Lis oldu.   

Taha Altıkardeş, Avrupa takımlarının radarında

Bursa doğumlu 20 yaşındaki başarılı defans oyuncusu Taha Altıkardeş, geçtiğimiz sezon takıma yaptığı katkı ile fazlasıyla dikkat çekti. 32 maçta forma giyen genç oyuncu, bir savunma oyuncusu olmasına rağmen hücuma da önemli katkılar yaptı. Altıkardeş, 3 gol atarken, 3 de asist yapmayı başardı. Bu performans finansal olarak da karşılık buldu. Genç stoperin piyasa değerinin 1.43 milyon Euro artışla 2.8 milyon Euro’ya çıkardığı hesaplanıyor.

Taraftarın sevgilisi: Mateusz Lis

Polonyalı bie bekçisi, Göztepe’de geçirdiği başarılı sezonda taraftarın sevgilisi olmayı başardı. 34 maçta 20 gol yiyen Göztepe, ligde en az gol yiyen takımı olmayı başarmıştı. Bu durumda ek fazla katkıyı yapan 27 yaşındaki Mateusz Lis, de piyasa değerini yükseltmeyi başardı. Başarılı eldiven, 1.2 milyon Euro olan değerini 1.6 milyon Euro’ya çıkarmayı başardı. Göztepe’de kiralık olarak oynayan Lis’in bu sene de takımda kalmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Politika olumlu sonuç veriyor

Kimi zaman taraftarlar tarafından transfer konusunda eleştirilen Göztepe yönetiminin, uyguladığı politika tutmuş görünüyor. Bunun en basit örneği, TFF 1. Lig’de şampiyonası olan Eyüpspor’un piyasa değerini incelendiğinde ortaya çıkıyor. Eyüpspor, ligde transfer ücreti olarak Göztepe’den 1.5 kat daha fazla para harcamış ve genel kadro yapısında yaşça büyük, tecrübeli isimleri kadrosuna katmıştı. Buna rağmen sezon sonunda kadro değerlerine bakıldığında, Göztepe’nin kadrosu, Eyüpspor’dan değerli hale geldi. Göztepe, kadrosuna kattığı genç isimleri, sahadaki performansı ile değerlendirme açısından ligin açık ara en iyi takımı oldu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ