Göztepe’nin sezon başında Tokyo FC’den transfer ettiği Japon oyuncu Kuryu Matsuki’ye olan ilgi devam ediyor. Matsuki’nin ilk maçında pek çok Japon turist, Gürsel Aksel Stadyumu’nda yerini almıştı. Ancak bu ilgi tek maçla sınırlı kalmadı. Göztepe’nin Sivasspor’u ağırladığı maçta da Japon turistlere rastlandı. 

Liseden tanışıyorlar

Kuryu Matsuki ile lise yıllarında tanıştıklarını ifade eden Sakata, “Kuryu, lisede de çok iyi bir futbolcuydu. Ben de Tokyo FC takımının taraftarıydım. Ardından Matsuki, Tokyo ile imza atınca çok mutlu oldum. Kendisini orada takip ediyordum. Şu anda İngiltere’nin Londra kentinde yaşıyorum. Kuryu’nun Göztepe’ye transfer olduğunu öğrenince onu burada da takip etmek istedim. İzmir’e dün akşam geldim. Gezdiğim kadarıyla muhteşem bir şehir. Göztepe’nin bu sezonki her maçına gelmek istiyorum.” İfadelerini kullandı. 

Tribünlerde Japon bayrağı 

Maçı batı tribününde takip eden Takumi Sakata, galibiyetin tadını doyasıya yaşadı. Maçta tribünde Japon bayrağı ile poz veren Sakata, maçın ardından da Göztepeli taraftarlar ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Bu sezon Göztepe’nin pek çok maçında Japon turistlerin tribünlerde yer alması bekleniyor.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ