YİĞİT SÜTCÜ - 2024-2025 Trendyol Süper Lig fikstürü Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva Tesisleri'nde düzenlenen organizasyon ile çekildi. Geçtiğimiz yıl gösterdiği başarılı performans ile Süper Lig'e çıkma başarısı gösteren Göztepe de kurayı merakla bekleyen takımlar arasında idi. Çekilen kuranın ardından sarı kırmızılıların hafta hafta oynayacakları maçlar belirlenmiş oldu. Çekilen fikstüre bakıldığında ligin kaderinin İzmir'de belirlenme ihtimali yüksek. 

19 takım yarışacak

Trendyol Süper Lig, ağustos ayının ikinci haftasında başlayacak. İlk maçlar 9-12 ağustos tarihlerinde oynanacak. Sezonun ikinci yarısı ise 3-6 ocak tarihlerinde start alacak. Sezonun bitiş tarihi de 1 Haziran 2025. Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’den Eyüpspor, Göztepe ve Bodrum FK takımları süper lige çıkmaya hak kazanmıştı. Fatih Karagümrük, İstanbulspor, Ümraniyespor ve Ankaragücü takımları da küme düşerek bir alt ligde oynamak durumunda kaldı. Dolayısıyla bu sezon lig 19 takım ile oynanacak. 

İlk maç Fenerbahçe, son maç Galatasaray 

Göztepe sezona Antalya deplasmanında başlıyor. Sarı kırmızılılar İzmir'deki ilk iç saha maçında ise Mourinho'lu Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Zorlu bir mücadeleye sahne olacak bu maçın ardından yine akdenize, bu defa Alanya'ya konuk olacak. 5. haftayı bay geçecek İzmir temsilcisi, 10. hafta Trabzonspor'u ağırlayacak. Göztepe 13. haftada İstanbul'da Beşiktaş ile karşılaşacak. Ligin ikinci yarısı ise müthiş bir finalle son bulacak. Göztepe son iç saha maçında, son iki yılın şampiyonu Galatasaray'ı ağırlayacak. Belki de önümüzdeki yılın şampiyonu İzmir'de belirlenecek.

İşte Göztepe'nin 2024-2025 sezonu Süper Lig fikstürü...

Muhabir: Yiğit Sütcü