Son zamanlarda doğal taşlara olan ilgi arttı. Doğal taşların iyi enerji verdiğine inananlar bu taşlardan yapılan takılara büyük ilgi gösteriyor. Söz konusu taşlardan biri de Barit taşı. Peki Barit taşının faydaları nelerdir?

Firuze Taşı (Turkuaz) nedir?

Bu taşın ismini, Fransızca ‘Pierre turkuaz’ ifadesinden aldığı söylenir. Bunun nedeni ise, Orta Asya’daki madenlerden çıkarılan firuze taşlarının Avrupa’ya Türkiye üzerinden getiriliyor olmasıdır. Kullanılan ticaret yolları ülkemizden geçtiği ve Avrupalı tüccarlar da bu taşı genelde bizim pazarlarımızdan temin ettiği için ona ‘Türk Taşı’ denilmiştir.

Turkuaz taşı, en değerli taşlardan biridir. Yeryüzünün yeşil, gökyüzünün de mavi rengini barındırır. Bu sebeple ‘denge taşı’ olduğu kabul edilir.

Turkuaz taşı (Firuze taşı), SiO2 kristalli minerallerin genel ismidir. Volkanik kayaçlarda kendi kendine, doğal bir oluşum süreciyle meydana gelir. Şekli altıgen olan Kuvars kristallerinin katı ve sert bir yapısı mevcuttur. Yerkabuğunun takriben yüzde 10-15’lik bir kısmı Kristal Kuvars mineralinden müteşekkildir.

Güçlü bir şifa kaynağı olarak görülen bu taşın nazardan koruduğu düşünülmüş, uğur ve şans getirdiğine inanılmıştır. Tarih boyu mücevher yapımında vazgeçilmez bir yer tutan bu taş, mekânlarda süs eşyası olarak geniş kullanım alanı bulmuştur. Komutanların ve askerlerin yanından ayırmadığı bu taş, savaş malzemelerinin işlenmesinde sıklıkla tercih edilmiştir.

Firuze taşı ne işe yarar?

Doğal taşların yararlarıyla ilgili iddialar tıbbî ve bilimsel temellere dayanmaz. Bunların çoğu mitolojik inançlar, efsaneler ve halk arasındaki söylentiler vasıtasıyla yaygınlaşmıştır.

Doğal taşların faydalarına ilişkin iddialar; bu taşlarda bulunduğu rivayet edilen titreşimlere, frekanslara ve enerjiye dayanır. Lâkin bunların tıbben ve bilimsel manada kesinliğinden, yüzde yüz doğruluğundan ve güvenilirliğinden söz edilemez.

Taşlara atfedilmiş olan bu faydalar onların yaydıkları titreşimlerden, frekanslardan, enerji oranlarından kaynaklanır.

Firuze taşının faydaları nelerdir?

-Kimileri bu taşın vücudu kuvvetlendirdiğini savunur.
-Yüzük, bileklik veya kemer tokası olarak kullanılmasının sindirim problemlerine iyi geldiği kabul edilir.
-Kalp rahatsızlıkları için şifalı olduğuna inanılır.
-Tansiyonu düzenlediği ileri sürülmüştür.
-Ayrıca, Turkuaz taşı faydaları arasında şu tarz iddialara rastlamak mümkündür: 'Migren hastaları için yararlıdır.
-Baş ağrısına birebirdir. Kemikleri güçlendirir, kas ve iskelet sağlığını destekler. Kemik erimesi riskini azaltır. Romatizmanın tedavisine destek olur. Ciğerler için de faydalıdır. Solunum problemlerinin önüne geçer. Kan dolaşımını düzene sokar. Öksürüğü hafifletir.

-Zindelik verdiği, cildi gençleştirdiği ileri sürülmektedir.
-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğine inananlar vardır.
-Bronş ataklarını ve astımı engellediği söylenmiştir.
-Katarakt rahatsızlığının tedavisine yardımcı olduğu rivayet edilmektedir.
-Alerjik hastalıkların iyileşme sürecini desteklediği kabul edilmiştir.
-Yorgunluğu giderdiği söylenmektedir.
-Bazılarına göre Firuze taşı faydaları ile, cinsel sorunların üstesinden gelmeye yardımcıdır.

Firuze taşı hangi burcun taşıdır?

Akrep, Balık ve Yay, Turkuaz’ın uyumlu burçlarıdır. Sizin de burcunuz bu 3’ünden biriyse, doğal taş alanındaki tercihinizi Firuze'den yana kullanmanız tavsiye edilir. Böylelikle kendinize büyük bir iyilik yapmış, etkilerinden daha iyi yararlanabileceğiniz bir taş satın almış olursunuz.

Kaynak: Haber merkezi