YİĞİT SÜTCÜ- İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi Göztepe’de büyük gelir beklenen stadın devri konusu bir türlü netliğe kavuşamıyor. Sezonun başlamasına kısa bir süre kalmasına rağmen, stadın alt kısmında bulunan alanlarda hiçbir faaliyette bulunulmaması, başta taraftar olmak üzere tüm camianın tepkisine neden oluyor. Yaşanan ekonomik ortamda her çeşit gelir kaynağının büyük önem taşıdığı düşünüldüğünde, bu alanların ticarete açılması büyük önem arz ediyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Göztepe Ceo’su Kerem Ertan bir açıklama yapmış ve bu alanların ticari hale getirilmesi için önemli aşamalar kaydedildiğini ifade etmişti. Yeni sezonda stadın altında yer alan dükkan alanlarının kullanıma başlamasını beklediklerini ifade eden Ertan, bu konuda devlet yetkililerinden cevap beklediklerinin altını çizmişti. Buna rağmen stadın kulübe devri konusunda somut adım atılamamış ve süreç tıkanmış görünüyor.

Gürsel Aksel Stadı, 26 ocak 2020 tarihinde Göztepe-Beşiktaş maçıyla açılmıştı. 20.040 kişilik kapasitesi ve modern yapısı ile ülkemizin en güzel stadlarından birisi durumunda olan proje içerisinde bir çatı yürüyüş alanı da içeriyordu. Projede yer alan ve çatı tarafında bulunacak deniz manzaralı bir yürüyüş ve etkinlik alanı da bir diğer hayata geçmeyen konu olarak yerini koruyor. 

Öte yandan projede yer alan Göztepe Müzesi, 14 haziranda açıldı. Daha önce kulüp binasında yer alan ve yer yetersizliği nedeniyle fazlasıyla eleştirilen müze, stadın altına taşındı. Açılışını kulüp onursal başkanı Mehmet Sepil’in yaptığı müzeye ilk olarak geçtiğimiz sezon kazanılan TFF 1. Lig Kupası yerleştirildi.  

Gürsel Aksel Stadı- İşte madde madde yapılanlar ve yapılamayanlar

* UEFA kriterlerine uygunluk +
* 20.040 kapasiteli +
* 500 araç kapasiteli katlı yer altı otoparkı +
* Yüksek ses akustiği -
* Çatısında çevre halkının faydalanabileceği, yeşillendirilmiş, deniz manzaralı, yürüyüş ve etkinlik alanı -

* 8 adet seyirci giriş kapısı +
* Kafeler -
* Göztepe Müzesi +
* Çocuk Müzesi +
* Halka açık spor tesisleri -
* Fitness merkezi -
* Sosyal kullanım alanları -
* Çocuk eğlence merkezleri -
* İdari ve kulübe gelir getirici alanları -

Muhabir: Yiğit Sütcü