Manisa Soma'da faaliyet gösteren Fernas Madencilik'in, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı işçilerin direnişi 21’inci gününde sürüyor. Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, Fernas’ın patronlarının Bodrum’daki oteli Cape Bodrum Luxury önünde dün nöbete başladı. İşçiler, nöbetin ikinci gününde sendika örgütlenme uzmanı ve avukatları ile gözaltına alındıklarını duyurdu.

Sendika üyeleri, gözaltına alındıkları anlara yönelik videoyu yayımlayarak şu ifadelere yer verdi:  

GÖZALTINA ALINIYORUZ!

Ferhat Nasıroğlu’nun oteli olan Cape Bodrum Luxury önündeki nöbetimizin ikinci gününde hiç bir gerekçe gösterilmeden Örgütlenme uzmanımız ve Avukatımızla birlikte gözaltına alınıyoruz.

Biz madenciye adalet derken, madenciye reva görülen adalet bu mu? 

#MadenciyeAdalet
#MadenciyiGör" ifadeleri kullanıldı. 

Ne Olmuştu?

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait olan Fernas Maden’de çalışan yedi işçi Bağımsız Maden-İş sendikasına üye olduğu gerekçesiyle 24 Ağustos’ta işten atıldı. İşten atılmalara tepki göstermek amacıyla 70 Fernas Maden işçisi iş bıraktı ve jandarma tarafından 30 Ağustos’ta gözaltına alındı. Maden işçileri olayın ardından serbest bırakılmıştı.  Düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı işçilerin direnişi 21’inci gününde sürüyor. Nasıroğlu’nun otelinin önünde mücadele ederken gözaltına alındıklarını duyurdu.

Muhabir: Eylül Sansür