Semra İğtaç- Sanatçı Hüseyin Türküdenizi, “Gördüm" adlı türküyü seslendirerek Türkiye'deki çocuk istismarı, erken yaşta evlilikler, kadına yönelik şiddet ve yoksulluğa dikkat çeken bir klip çekti. İz Gazete’ye yaptığı açıklamada, halk ozanlığının "itiraz kürsüsü" olduğunu vurgulayan sanatçı, bu klipte Türkiye’de yaşanan toplumsal sorunları ele aldığını belirtti. Türküdenizi, “Bu klipte Türkiye’deki çocuk istismarı, çocuk yaşta gelinler, kadına şiddet ve yoksulluğu anlatmaya çalıştım. Yoruma ve paylaşıma açığım. Emeğe saygı adına çocuklar ölmesin, istismar edilmesin, çocuk yaşta gelin olmasın. Sosyal bir tepki de sen ver, sessiz kalma!” diyerek tüm izleyicileri duyarlı olmaya çağırdı. 

“Narinler ölmesin”

Türküdenizi, “ Gördüm"adlı türkünün söz ve müziğinin, 28 yıl sonra ülkesine dönen Ozan Emekçi’ye ait olduğunu ve bu eserin siyasi mesajı nedeniyle bazı kanallarda yayınlanmadığını belirtti. Toplumsal duyarlılığını sürdüren Türküdenizi, çocuk istismarı ve kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla yeni bir eser hazırlığında olduğunu açıkladı. Sanatçı, “Narin için dün gece bir söz yazdım, yarın stüdyoya gireceğim ve  çalışmamızı en kısa sürede tamamlayacağız. Çocuklarımızı koruyamadığımız, henüz fidan bile değilken kaybettiğimiz için derin bir acı hissediyoruz. Narin’ler ölmesin, çocuklar ölmesin, kadınlar ölmesin” dedi.

Sanatçının bu anlamlı çalışması, toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve çözüm için farkındalık yaratmak amacıyla büyük önem taşıyor.

Hüseyin Türküdenizi kimdir?

Tunceli doğumlu olan sanatçı Hüseyin Türküdenizi, ilk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı. 2014 yılında “Gönül Derdi" adlı single çalışmasıyla müzik dünyasına adım atan sanatçı, 2016’da ilk solo albümü  “Sabır" ile büyük beğeni topladı. 2021 yılında ise ikinci solo albümü “Nefesim" dinleyicilerle buluştu. Şu anda İstanbul’da müzik çalışmalarına ve konserlerine devam eden Türküdenizi, ayrıca Yıldız En TV'de “Mızrabın Dili" adlı programı sunuyor.

Muhabir: Semra İğtaç