Gaziemir Belediyesi, çocuklara sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm bilinci kazandırmak amacıyla Giysi, Oyuncak, Kitap İkinci El Pazarı (GOKİP) düzenledi. Festival Alanı’nda düzenlenen etkinliğe katılan çocuklar, kullanmadıkları giysi, kitap, oyuncak gibi eşyaların satışını yaptılar. Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, eşi Deniz Işık ile birlikte satış tezgâhlarını ziyaret ederek alışveriş yaptı, çocuklarla sohbet etti. GOKİP’te ikinci el eşyalarının satışını yapan çocuklar hem okul harçlıklarını kazandılar hem de ürünleri çöpe atmak yerine yeniden kullanıma sunarak doğayı korudular.

Gezegenimiz için çok önemli bir adım

Belediyenin küresel iklim değişikliğiyle mücadele etmek için sürdürdüğü çalışmaları anlatan ve vatandaşları geri dönüşebilen atıkları, evsel atıklardan ayrı toplayarak geri dönüşüm kutularına atmaya davet eden Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık,“Dünyamız hızla kirleniyor, doğamız hızla yok oluyor. İkinci el eşyalarımızı başkasının kullanımına sunmayı ve geri dönüşebilen atıkları çöpe atmamayı çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Tüketim çılgınlığı olan günümüzde sizlere eşyalarınızı değerlendirme, israfı önleme ve yeniden kullanılabilir eşyaların tekrar kullanılmasını sağlama fırsatı sunan bu etkinliğimize katılmanız bizim için çok değerli. Burada ikinci el eşyalarınızı diğer arkadaşlarınızın kullanımına sunarak, doğal kaynakların kullanımını azaltıp ekolojik hayata katkı sağladınız. Gezegenimiz için çok önemli bir adım attınız. Her şeyin tükenebileceği bilincini sizlere aşılayan ailelerinize ve siz çevreci çocuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Geri dönüşümde Gaziemir farkı

Sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüten belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, 5 noktadaki Mobil Atık Getirme Merkezleri ve ilçenin dört bir yanına koyduğu 400 atık kumbarasıyla, geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı topluyor. Buralarda toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, tekstil, pil gibi atıklar lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırılıyor. Atıkların geri dönüşmesiyle hem doğa korunuyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Belediye, geri dönüşüm bilincinin kazanılması için eğitimler de düzenliyor.

Kaynak: Bülten