Yiğit SÜTCÜ- Çeşme yaz aylarında hem İzmirlilerin hem de her ilden vatandaşların ilk tercih noktalarından. Çeşme'de tatil yaparken aynı zamanda spordan da uzak kalmamak mümkün. Kış sezonunda Basınsitesi'nde yer alan kulüp binasında hizmet veren Ege Bilimsel Briç Spor Kulübü, yaz aylarında Çeşme'de faaliyet göstermeye devam ediyor.

20 yıllık gelenek

Kulüp, yaz sezonunu bu sene 20. defa açmış oldu. Salkım Kır Bahçesi'nde gerçekleşen açılışta yarışan 70 sporcu, akşam da açılış yemeğinde bir araya geldi. Dereceye giren sporcular ödüllerini alırken fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler. Briç turnuvaları her salı, perşembe ve cumartesi günleri düzenleniyor.

Oyun değil, olimpik bir spor

Briç, özellikle hafızanın güçlenmesi ve dikkat eksikliğini gidermede oldukça faydalı bir spor olarak ön plana çıkıyor. Genel kanının aksine, briç bir oyun değil olimpik bir spordur. Ülkemiz de bu sporda son derece başarılı bir grafik çizmektedir. Kadın Briç Milli Takımı'mız da önceki ay gerçekleşen Avrupa Briç Şampiyonası'nda üçüncü olarak bronz madalya almaya hak kazanmıştır.

Açılış Turnuvası'nda dereceye giren  sporcuları :

NS Yön Birincileri

Ezelgül Yelgar & Ozan Ünal

EW Yön Birincileri

Esra Onan & Şule Mızrakçı

Senyor Çiftler Birincileri:

Hamdi Özarslan & Aytan Günel

Karışık Çiftler Birincileri:

Figen Üner & Dündar Çiftçioğlu

Kadın Çiftler Birincileri:

Astrid Tolga & Dilek Nart

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ