Semra İğtaç- Kovid-19 döneminde İstanbul'dan Rize'nin Akyamaç köyüne dönen Abay ailesi, yaz tatilini köylerinde geçirirken eski yaya yolu üzerindeki Tecina Köprüsü'nün yabani otlarla kaplandığını fark etti. Bu durumu düzeltmek isteyen aile, köprüde temizlik yapmaya karar verdi. Çocuklarının eğitimine Pazar'da devam etseler de, köyde geçirdikleri zamanda bahçe işlerine yoğunlaştılar.

Birlikte başardılar

Serdar Abay, köy muhtarı Hakverdi Murat Merdamert ile görüşerek köprü temizliği için harekete geçti. Üç gün süren yoğun çalışmalar sonucunda, köprü yabani otlardan ve atıklardan arındırıldı. Temizlik sırasında çekilen görüntüler sosyal medya üzerinden paylaşıldı ve büyük ilgi topladı.

İlham verici hikaye

İz Gazete’ye konuşan Serdar Abay, köprünün estetik ve tarihi bir yapı olduğunu belirtti. Abay şunları söyledi: “İlginize teşekkürler. Rize’nin Hemşin ilçesinde, araba yolu geçtikten sonra 40 yıl boyunca ormana karışan 1,5 asırlık köprüyü kızımla beraber gün yüzüne çıkarmaya karar verdik. Dokundukça güzelleşti. Yabani otlardan arındırdıkça estetik ve orijinal tarihi dokusu ortaya çıktı. Çok mutlu olduk.”

Abay ailesi, tarihi köprüyü temizleyerek sadece fiziksel bir iş yapmadı, aynı zamanda geçmişe olan saygılarını ve tarihe verdikleri önemi de gösterdiler. Bu anlamlı çalışma, tarihin korunması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda örnek teşkil ediyor.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ