Eylül Sansür- Türkiye'nin gündemini en çok meşgul eden konuların başında çoğu zaman futbol yer alıyor. Futbolseverler için stadyumlar her zaman anlam taşyıan noktalardan oluyor. Alışılagelmiş futbol kültürünün hemen her köşesinde yer alan İzmir de geçmişten günümüze futbol sahnesine birbirinden köklü kulüpleri ve stadyumlarıyla hizmet ediyor. Peki İzmir'de kaç tane stadyum bulunuyor? İzmir'de bulunan stadyumlar hangileri? 

İzmir'de bulunan stadyumlar

Bergama 14 Eylül Stadyumu

İzmir'in Bergama ilçesinde bulunan, 2.000 kişi kapasiteli eski bir stadyum olan Bergama 14 Eylül Stadyumu, Millet Bahçesi yapılmak üzere 2021'de faaliyetlere kapatıldı.

Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu

İzmir'in Konak ilçesinde yer alan bir futbol stadyumu olan Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu'nun önceki adı Alsancak Stadyumu idi. 1929'da hizmete giren stadyum, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2015'te yıkıldı ve 2017-2021 yılları arasında yeniden inşa edildi.

Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu

İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan ve 9.138 izleyici kapasiteye sahip çok amaçlı bir stadyum olan Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu, şu anda Altınordu kulübüne ev sahipliği yapıyor. Stadyumun resmi açılışı 8 Ekim 2016'da yapıldı. Stadın ismi, resmi açılışının yapılmasından çok kısa bir süre sonra Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu olarak değiştirildi.

Buca Stadyumu

Buca Stadyumu Bucaspor'un kuruluşundan 2008-2009 sezonunun devre arasına kadar kullandığı stadyumdur. İlk yıllarında toprak sahadan oluşan alan, Bucaspor'un 3. Lig'e katılıp profesyonel olduğu 1980'li yıllardan sonra tribün inşa edilerek tam bir stadyum kimliğine bürünmüştür. Bugün Buca Stadyumu'nu aktif olarak kullanan bir takım yok. Stat bakanlık ve belediye tarafından yenilenerek Buca'da bulunan amatör futbol kulüplerine tahsis edildi.

Gürsel Aksel Stadyumu

Gürsel Aksel Stadyumu, ya da doğru kullanımıyla Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, İzmir'in Konak ilçesinde yer alan ve 20.040 izleyici kapasitesine sahip olan çok amaçlı bir stadyum. Ev sahibi Göztepe futbol takımının eski stadı ve eski tesisleri olan ana merkez yıkılarak aynı arazi üzerine inşa edildi. Temel atma işlemleri 9 Eylül 2017 tarihinde yapıldı. 26 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş maçı ile açıldı. Koltuklu kapasitesi 20.040 olan stadyum, kale arkasındaki koltukların kaldırılmasıyla 25.000 kişilik kapasiteye sahip oluyor.

İzmir Atatürk Stadyumu

İzmir Atatürk Stadyumu, 1971 Akdeniz Oyunları için inşa edidli. Adını Mustafa Kemal Atatürk'ten alan 51.337 kişilik kapasitesi ile ülkedeki en büyük ikinci olimpik stadyum.. Yerine Yeni İzmir Atatürk Stadyumu yapılması planlanıyor. 2020 yılında stadyumun Passolig sistemi söküldü ve hâlen âtıl vaziyette bulunuyor.

Menemen İlçe Stadyumu

İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan ve 4.420 seyirci kapasitesine sahip olan stadyum. 2. Lig takımlarından Menemen FK'nın iç saha maçlarına ev sahipliği yapıyor.

Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu

Tire Gazi Mustafa Kemal Atatürk Stadı, İzmir'in Tire ilçesinde yer alan bir futbol stadyumudur. 3. Lig'de mücadele eden Tire 2021 FK'ya ev sahipliği yapıyor. UEFA standartlarına uygun olarak 15.000 seyircili olacak şekilde tasarlanan stadyum 64 Milyon TL'ye mal olmuştur.

Yeni Buca Stadyumu

Yeni Buca Stadyumu, İzmir'in Buca ilçesinde bulunan bir futbol stadyumudur. Bir zamanlar Süper Lig'de yer alan, daha sonra Bölgesel Amatör Lig'e düşen Bucaspor 2020 yılına kadar bu stadyumu kullanıyordu. Günümüzde Bucaspor 1928 kulübü tarafından kullanılmakta olan stadyum, 8.810 kişilik kapasiteye sahip.

Muhabir: Eylül Sansür