İzmir Konak'ta Mezarlıkbaşı semtinden başlayarak meydana kadar ulaşan ve ticari faaliyetlerin yoğun şekilde yaşandığı bir bölge olan Kemeraltı Çarşısı, şehrin en öne çıkan yerlerinden biri.

Nisan 2020'de UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine dahil olan bu çarşı; sadece alışveriş için değil, İzmir'in yerel kültürünü keşfetmek ve tarihi atmosferini yaşamak isteyen ziyaretçiler için de önemli bir cazibe merkezi haline geldi.

Çarşı, Osmanlı döneminden kalma tarihi yapıları, dar sokakları, çeşmeleri ve çeşitli dükkanlarıyla dikkat çekerken,  çevresinde de tarihi camiler, hanlar ve kahvehaneler de bulunuyor.

Özellikle cuma ve cumartesi günleri hareketliliğin arttığı Kemeraltı Çarşısı, İzmir'in gastronomi ve sokak lezzetleri açısından da zengin bir bölgesidir. Çarşıda bulunan kafe ve restoranlar, ziyaretçilere hem alışveriş molası hem de yöresel lezzetlerin tadını çıkarma imkanı sunar. 

Peki, İzmir'in en eski ve en geleneksel çarşılarından biri olan Kemeraltı Çarşısı'na nasıl gidilir?

Kemeraltı Çarşısı'na nasıl gidilir?

Kemeraltı Çarşısı ulaşımı kolay, merkezi bir yerdedir.. İzmir Metrosu'nun Konak veya Çankaya durağında inerek Kemeraltı Çarşısı'na ulaşım sağlanabilir.

Ayrıca bu çarşıya gitmek için 121, 202, 253, 691, 465, 471 gibi otobüs hatlarını da tercih edebilirsiniz. 

Eğer çarşıya vapurla gitmek istiyorsanız Bostanlı-Konak veya Karşıyaka-Konak vapurunu tercih edebilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi